Story Mory Cik Lala

Wednesday, April 9, 2014

Shopping raya


Saya dah shopping baju raya anak anak hari sabtu lepas. Dah lengkap semuanya dari kasut sampai la ke baju. Cuma Nabila yang masih belum lengkap. Anak perempuan lah katakan. Nak beli pakaian kena ikut taste sendiri. Kalau ibu dan ayah yang belikan memang dia tak akan pakai la. Budak budak zaman sekarang kan. Kalau zaman saya dulu pakai je apa yang mak ayah belikan.

Anak anak saya pilih kasut yang beroda untuk pakai raya kali ni. Saya pun goggle la kat mana ada jual kasut beroda ni dan akhirnya dapat jugak. Tapi masalahnya sekarang kasut raya dorang tu dah digunakan untuk praktis pulak kat rumah. Macam mana nak pakai raya nanti. Siang malam dok praktis. Tu la budak budak kan bukan reti nak simpan raya ke hapa. Apa yang ada sume nak belasah sekarang.

15 comments:

  1. Awal shoping raya..

    EH!! tapi kejap je amsa berjalan sekarang ni kan..
    Kurang dari 80 hari dah nak puasa

    ReplyDelete
  2. cepatnya.... saya ada terfikir nak beli tapi tersangat malas nak keluar...

    ReplyDelete
  3. kami tak shopping lagi barang raya..kikikiki

    ReplyDelete
  4. dah shopping yerk.. kita belum lagi... ingat bulan mei cuti sekolah nantilah...
    budak2 sekarang memang kena ikutjer taste dia kot idak nanti rugi duit kita nanti... tapi kalau tak berkenan langsung ngan mata kita suruh dia pilih yang lain lagi dan lagi...

    ReplyDelete
  5. awalnye dh siap soping tp mmg senang pon prepare awal2 gini
    sy tak beli pape pon lg..cume dh booked kt kazen kain chifon nak buat baju sedondon :)

    ReplyDelete
  6. awalnya buat persiapan raya… kami kat sini mungkin recycle baju raya tahun lepas aje kot… huhuhu
    wah, kasut skrang pun dah ada roda… canggih betul

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah...tak payah nak fikir2kan lagi..lepas ni kira nak baget kuih pulak kan..

    ReplyDelete
  8. awal tu, tapi baguslah kalau dah buat persiapan awal2 ni. taklah terkejar2 nanti !

    ReplyDelete
  9. bagusnya ana...dah siap semua...noe x start pun lg

    ReplyDelete
  10. Alamak! Ada orang lagi cepat daripada saya ni *feeling gelabah* Saya baru shopping untuk diri sendiri aje. Anak-anak belum lagi :)

    ReplyDelete
  11. saya baru beli baju jer.. tu pun sbb nak tempah.. yg lain xde beli lg

    ReplyDelete
  12. kat mana beli kasut beroda tu ek? anak i pun minta ni.. huhuhu

    ReplyDelete
  13. Salam, tumpang tanya, kat mana beli kasut roda tu ya?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.