Story Mory Cik Lala

Friday, April 11, 2014

Dah dapat bayaran balik

Alhamdulillah dah dapat bayaran balik lebihan bayar cukai pendapatan. Boleh buat apa yang patut. Opis saya memang gila gila potong income tax ni. Kat bonus potong, kat increament potong, kat gaji pun potong. Dapat baki ciput je. Kalau dapat bonus lagi sakit hati. Nampak atas kertas je dapat banyak. Bila dah opis tolak income tax ni berapa je tinggal. Dalam claim balik lega.

Korang dah submit ke? Submit cepat cepat tau sebelum 30 April ni.

15 comments:

  1. Best la... dpt claim balik :-)
    Leh buat soping raya kot...

    ReplyDelete
  2. noe dah dapat pun bayaran balik lebihan tu...hehehe

    ReplyDelete
  3. owh, terus bank in dalam akaun yer… harapnya saya punya pun mcm tu.. leceh kalau hantar cek ni… tapi baru submit minggu lepas :)

    ReplyDelete
  4. huhu..tadi dah komen tapi mcm x lepas...salam kak ana..:) alhamdulillah dapat balik kan bayaran

    ReplyDelete
  5. Husben kena tapi tak ada la banyak sgt.

    ReplyDelete
  6. samalah company saya giler2 tolaknyer.. paling maksimaler..letihkan.... tapi kenapa tak dapat balik lagini....

    ReplyDelete
  7. Blh shopping raya dh ni. Hehe...

    ReplyDelete
  8. belum la ibu lala...dalam proses....aduhai...

    ReplyDelete
  9. rasa pelik pulak sistem kutip cukai sekarang... tak ke jadi dua kali kerja kena bayar balik tuntutan sebenar... ke saja nak bagi pegawai LHDN buat kerja lebih sikit (atau seperti sepatutnya)? Apa-apa pon, nasib baik dapat balik... daripada kena potong terus ...

    ReplyDelete
  10. Cepatnya dapattttt... Aina pun ada jugak lebihan bayaran tapi tak le banyak sangat.

    ReplyDelete
  11. Saya pun dah dapat balik income tax return tu. Lega rasanya. Bolehlah pergi melawat kawasan parlimen kat KLCC.

    ReplyDelete
  12. kita xkena income tax..maklum la....:)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.