Story Mory Cik Lala

Friday, April 25, 2014

Cantik tak


Lunch time tadi pegi Jakel. Memang tak de planning pun nak beli apa apa. Sekadar nak jenjalan cuci mata. Tapi bila sampai kat jakel ternmpak pulak kain kaler biru yang cantik tu. Pikir punya pikir terbeli la pulak. Harganya rm17 semeter.

Lepas tu ada pula pick hour. Terbeli pulak kain yang kaler pink tu. Harga asal rm100 lebih. Lepas pick hour dapat rm50 untuk sepasang.

Sebenarnya tak suka sangat nak pegi jakel ni. Sebab sales girl dia kan suke je ikut mana kita pegi. Rimas la. Lagi satu sebab jakel tu crowded sangat dengan manusia. Murah sangat ke kain  kat jakel tu. Cam tipu harga pun ada jugak kan. Kadang kadang rasa kain tu murah je tapi dijual dengan harga mahal.

Nak tempah bila kain yang baru beli ni ntah la. Baru je minggu lepas tempah baju raya. Duduk gombak tapi tempah kat Segambut. Kat gombak tak tau nak tempah kat mana yang menarik. Tak biasa.

7 comments:

  1. sbb tu takut nak masuk jakel kang terbeli ... nak tgk pun jadi tergoda huhuhu

    ReplyDelete
  2. cantik kak yang kaler biru tu..
    ada nampak cam batik sikit..

    ReplyDelete
  3. noe mmg x pernah masuk jakel pun...hehehe

    ReplyDelete
  4. Salam IbuLala...atie pon tak suka klu kita dok memilih kain..sales girl ngekor je.Siap cakap lg...Klu akak dah buat pilihan...akak panggil adik yer..hehe.Rimas...

    ReplyDelete
  5. sy pn x suka pergi jakel..

    selalu tergoda..selalu termkn ckp sales girl tu..
    selau bg sales..
    iye ke ni?

    ReplyDelete
  6. kita pon xreti nak g kedai kain..rasa da rambang mata byk sgt kain..suka beli kat kawan2 yg bawak opis/online..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.