Story Mory Cik Lala

Tuesday, April 15, 2014

Shopping buah tangan

Nak beli tapi tak de saiz untuk saya.


Rasanya ikan bilis kat sini agak mahal dari kat pasar kat rumah saya. 
Kalau kat tempat saya 100gm baru RM4.50.
Kat sana RM5.00. Atau mungkin jenis ikan bilis tak sama. 
Wallahualam.

Suka sangat dengan sotong bergula yang kaler merah tu. 
Kalau mengadap tu satu balang pun boleh habis tau.




Kat sini la tempat kami memborong buah tangan. Ownernya Melayu.
BAnyak jugak dia bagi diskaun.



Lepas balik dari Pangkor sempat lagi singgah shopping buah tangan untuk keluarga dan kawan kawan. Kedai ni pun terletak berdekatan dengan hotel kami. Harganya agak berpatutan. Sampai penuh kete Encik hubby shopping. Dengan ikan bilisnya, sotong gula, satay ikan, ikan masin, udang kering dan lain lain. Pendek kata lain kali kalau datang sini kena bawak lori kut baru muat.
(Via blogger samsung)

19 comments:

  1. Salam Ibu Lala..murah tak ikan bilis tu?Bestnya bersoping yer...bila la kita lak nak sampai sana :D

    ReplyDelete
  2. waahhhh .... dah dekat dgn rumah cik anis ni..jom singgah dulu hehe

    ReplyDelete
  3. mst banyak shopping barang2 kering kan...

    ReplyDelete
  4. sotong gula sedappppp.. haha iu je lah yg sy pikir kalau kat pangkor.. walaupun dah lama x jejak..

    ReplyDelete
  5. paling best makanan laut kering tuh la, segala bilis sutun udang tuh mcm memanggil2

    ReplyDelete
  6. kalau pi pangkor SA memang suka borong ikan masin and ikan bilis..hehhehehe

    ReplyDelete
  7. wahhh bestnya kak, ikan bilis tu yg seronok beli, emm wat sambal nasi lemak perghhh

    ReplyDelete
  8. Memang seronok klu shopping makanan laut ni kak... hehe

    ReplyDelete
  9. shopping dried seafood mmg best!hehehe

    ReplyDelete
  10. suka beli sotong kering balik buat sambal tumis.sedapnya :)

    ReplyDelete
  11. ooo LUmut memang best nak shopping bendani... oo ikan bilis lumut haritu beli 4.00 jer 100gm... tuler mungkin lain ikannyer kot...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum... Wah seronoknya, nasuha juga suka sotong bergula...sedah buat kudapan...

    ReplyDelete
  13. wahhhh...banyak memborong nampaknya... :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.