Story Mory Cik Lala

Thursday, March 13, 2014

Gambar trip Danial

Wajah Danial takde pun dalam gambar ni. Tapi nak tunjuk jugak kat korang sebab budak budak kecik ni sume comel comel belaka. Semalam lupa nak pesan kat teacher supaya ambik gambar Danial satu dua. Danial ni bukan suka ambik gambar. Kalau saya ambik gambar dia pun dia tak suka. Jadinya dia tak heran kalau orang ambik gambar. Dia lagi suke kalau gambar dia tak de  cuma maknya yang sebuk.

Malam tadi jenuh dia bercerita pengalaman dia pegi trip semalam. Pot pet pot pet sebelum tido. Penat bercakap lena terus. Patut la lama diam. Rupanya dah terbongkang.

Alhamdulillah sepanjang trip tu dia ok dan tak demam. Maknye punya la risau. Tapi teacher kata dia elok je.

Seronok la tu pegi trip dengan kawan kawan. Dia kata best sangat sebab dapat naik bas besar. Orang kolump kan. Dapat naik bas pun best. Ha ha ha.

Danial kata takut dia turun tangga tu. Seram. Adik takut jatuh. Tengok la tangga dia tu kan cam mana. Pastu dengan eksaitednya dia citer dia bagi makan lembu.



Budak budak memang suke aktiviti dengan kawan kawan kan. Enjoy sangat.

18 comments:

  1. alololo seronok diaaaa jalan2x :)

    ReplyDelete
  2. Bawa anak-anak usia Danial lagi mudah dengar kata Ana berbanding bawa budak teenagers. Dpt tengok binatang dan sentuh apa lagi memang seminggu pun tak habis cerita ni mestinya. Semua jadi pengalaman baru...

    ReplyDelete
  3. alo lo lo, seronoknya danial dapat pergi trip...

    ReplyDelete
  4. Wahh seronoknya dia..best dapat tengok anak-anak pegi trip kan..kita risau,tapi lelama tu dah tak risau sebab yakin teacher akan jaga anak kita dengans ebaik yang mungkin kan..

    ReplyDelete
  5. sah comel2 budak2 tu...beri pengalaman pada diaorg...biasa la ana...anak x ada apa2...mak nya risau lebih...anak lelaki noe dulu masa umur dia 5 thn noe lepaskan dia ikut rombongan sekolah...tido sana lak tu...diaorg suka sangat

    ReplyDelete
  6. Gi mana tu IL? .....hehe budak sekarang mmg suka sangat naik bas...tak pernah naik katakan hehe.
    Mmg seronoklah sebab dapat sembang ngan kengkawankan...

    ReplyDelete
  7. wah seronoknya danial jenjalan, penat smpi tertidor bercerita ;)

    ReplyDelete
  8. saya respect cikgu-cikgu pengiring untuk trip kanak-kanak macam ni... tak tau lah cikgu-cikgu boleh enjoy the trip jugak ke tak... tapi mungkin jugak dorang enjoy taking care of the children :D

    ReplyDelete
  9. Dulu2 masa akan kecik2 perasaan kita sama je padahal anak2 boleh je berdikari cuma kita je yg risau lebih. Dapat buat aktiviti luar yg dia orang suka memglah excited.

    ReplyDelete
  10. Best yer danial yer trip...happening sgt2 tgk...waaaaa ramai betul yer tgk anak ayam hehehhe...sure trip budak2 lah paling best nak pi join sama kan kak lala. :)

    ReplyDelete
  11. Dapat naik bas besar, dapat bagi makan lembu memang best untuk budak-budak KL ni. Nasib baik mereka kenal lagi rupa lembu tu camna. Janji budak-budak, kalau dapat berseronok dengan kawan-kawan sebaya, memanglah enjoy gembira sakan :)

    ReplyDelete
  12. Salam IbuLala...mmg risau nak 'lepaskn' anak2 dr pengawasan kita..tambah2 kecik camni TP Alhamdulilah semuanya slmt.

    ReplyDelete
  13. mmg la sonok jln2 gini..lg ngan kengkawan..ley ke ticer control semua tu? kompem terjerit2 panggil bdk2..

    ReplyDelete
  14. Assalam Ibu Lala,
    wah Danial...pergi trip sekolah eh...SA last pi masa umur Dania 6 tahun...hehehe...pusing2 KL je....

    ReplyDelete
  15. gi manaa tripnyer ni ha.. anak2 memang sentiasa comel.. syioknyerkan.. tiba2 rasa nak jadi cikgu tadika sebba dikelilingi anak kecik...

    ReplyDelete
  16. trngt pergi lawatan ke zoo melaka 9thn leps bersama ank sulung saya yg berumur
    6thn ketika itu

    ReplyDelete
  17. mmg seronok dapat jalan2 dgn kawan2.. pengalaman berharga buat anak2 :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.