Story Mory Cik Lala

Friday, June 21, 2013

Saya bizi

Bizi bizi bizi.
Nak nak tinggal sorang je kat opis.
Bizi dengan meeting. Nak prepare notis, paper la bagai.
Macam macam nak kena buat.
Nak breakfast pun tak sempat apatah lagi nak bancuh air.
Nasib baik pagi tadi sempat beli susu Dutch Lady kotak tu.
Boleh la  jugak buat lapik perut. 

OOO nak bagi tahu yang sugar gliders saya dah mati sekor semalam.
Pagi semalam kakinya start lumpuh.
Pukul 12 tengahari saya lari dari opis jap balik rumah
semata mata nak bawak Puan gliders saya tu pegi klinik.
Sempat jugak la borak borak dalam kete cium cium puan Gliders tu.
Doktor bagi calcium dengan antibiotik.
Balik dari klinik tu hantar dia balik umah dulu.
Dalam perjalanan saya nak balik opis mak saya call
katanya Puan gliders saya tu dah kembali kepada penciptanya
Tetiba je air mata ni pun kluar
Mesti la sedih kan sebab dah 5 bulan jugak la kami tinggal serumah
Encik hubby kata nak buat kenduri 7 hari 7 malam ke?
Orang tengah sedih dia cakap cam tu pulak kan.


on the way nak pi klinik

masa kat klinik


7 comments:

  1. assalam,

    sayangnyer lahai.. dia dah mati yer...takper jangan sedey2 nanti boleh beli lain okey..

    ReplyDelete
  2. Wahhh bizi benau cik ana smpi x dan makan
    Breakfast tu penting tau!
    Takziah atas kehilangan puan glider
    Jgn sesedih ye, nt kita pi minom coconut shake sesama :)

    ReplyDelete
  3. Wahhh bizi benau cik ana smpi x dan makan
    Breakfast tu penting tau!
    Takziah atas kehilangan puan glider
    Jgn sesedih ye, nt kita pi minom coconut shake sesama :)

    ReplyDelete
  4. bizi bebeno nampak nya...buat mana termampu k...apa2 pun alas perut tu penting...

    siannya .. puan gliders dh x ada...beli lain la..

    ReplyDelete
  5. alaa... dah mati.. kesiannye... sabar ye kak.. deqla kalo kucing mati pun nangis2 kak.. mmg terasa kehilangan sgt2..

    ReplyDelete
  6. Waa sedihnyaa...ni tak suka pelihara binatang ni..takut dia matii..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.