Story Mory Cik Lala

Monday, June 10, 2013

Dah shopping raya


Standard la kan budak budak. Beli menan terus main kat situ jugak. Tak sabar sabar nak main. Tu tengah main Kamen Rider lawan dengan Raksasa. Orang yang lalu lalang kat situ pakat dok perhati Danial tengah beraksi dengan menan baru dia tu.

Korang dah shopping baju raye ke? Beli awal awal senang.
Bulan pose nanti tak payah nak bersesak bagai. Anak anak ai dah shopping baju raya semalam. Tinggal nak beli baju melayu je. Kalau rajin maknya nak shopping tudung. Korang selalu shopping tudung kat mana? korang tau tak kat mana ada jual tudung Syria cantik cantik?

23 comments:

  1. betul tu.. budak2 mmg sama je.. dapat yang dia punya.. tak ingat dunia dah.. sama cam haikal gak.. kalau gi mana2 beli mainan dia.. tak sempat nak cari barang dapor kita.. di ajak nye kita terus balik rumah.. sampai lupa apa yang nak di beli dah...

    pssttt.. hari tu ada tanya pasal topi kain utk baby fiyya kan... tu http://therosputih.blogspot.com/ yang buat... :)

    ReplyDelete
  2. x shopping apa pun lagi kak...biasanya memang nak dekat2 raya baru shopping... ^_^

    ReplyDelete
  3. sama la kita kak...tinggal baju melayu jer lagi..dah tak payah nak pening2 kan??

    ReplyDelete
  4. hehe ralitnya danial main2..
    saly belum shopping lg bju raya,tp mgkin sbelum puasa agakny.betul tu k.ana nnti tk lah bersesak2 nk beli kn bila hampir raya..

    ReplyDelete
  5. assalam,

    memang betul tu...semalam bunda ke jaya jusco, dah ramai yang membeli belah baju anak2 untuk raya..

    ReplyDelete
  6. alamak..cikda belom la.. bagus jugak kasi peringat kat cikda nih... hurrmmm..(sambil garu2 dagu tgh pikir kat mana nak shopping raya tahun ni...) hehehhehehe

    cikda ni fail la bab fesyen.. tudung apa pun tak tahu jenama... main sarung je..

    ReplyDelete
  7. Belum shopping lagi..uhuhu.
    Saya selalu beli tudung on9 Radiusite, Sugarcraf, Scarf Sweethoney :D

    ReplyDelete
  8. heheheh bdk2 sume camtu kak, perasaan ingin tahu sgt menebal, supink raya lum lg kak, tp baju2 raya yg kene tempah tu dh setel antar kt tailor... baju raya tshirt,sluar2 utk aiyan lum beli lg

    ReplyDelete
  9. saya belum nyoping lagik...selalu kalo tudung carik kat masjid india jek...

    ReplyDelete
  10. Kakak tinggal sehelai lagi belum siap tinggal nak sembat leher aje... lain semua dah. Puasa nak rilex dah... tak nak jahit-jahit lagi.

    ReplyDelete
  11. Hamboi awalnye dh siap..tp ye jugakkan
    Nt dh ujung2 confirm sesak
    Kita baju kurung, melayu settle dh, baju moden anak2 blum lg
    Tudung syria x besa beli lah, kita Ariani jek
    La ni pesen bawal Aidijuma pulak

    ReplyDelete
  12. MJ baru beli kain, baju tak siap lagi.. :)

    ReplyDelete
  13. saya pun dah ada baju raya diimport khas dari M'sia.... hihihi, semangat juga nak raya walau jauh dari keluarga :)

    ReplyDelete
  14. Apa pun tak lagi IL...
    Tulah kalu ikutkan mmg cam tukan shopping sekarang ni bagus... tapi mood masih belum marilah IL...
    Tudung ...pergilah Jalan TAR ke...

    ReplyDelete
  15. Betul tu kene shoping awal
    nanti x delah terkejar2 ek
    meh jemput meriahkan blog saya
    saya ni newbies blogger
    umielman.blogspot.com
    TQ coz sudi melawat blog saya ye

    ReplyDelete
  16. lom lagi la..biasanya deqla beli baju yg dah siap..beli last minit..hihi...

    ReplyDelete
  17. amboi siap dah try ker2..hehe aahlah kak mmg kena beli awal jugaknie takmo g bulan posa mesti ramai gak orgnie..tapi tahun nie nurul raya tanpa arwah abah..sedihlah selalu dia yang masak ketupat rendang semua=(

    ReplyDelete
  18. Wahh dah shopping raya....tapi ok sebenarnya shopping awal2 tak payah bersesak nanti...baju melayu hubby dan anak2 dah buat tinggal baju saya dan Damia lagi ni...hehe

    ReplyDelete
  19. pala otak pk gak nak beli dulu..tp pak nya mcm poket kosong jerw...nanti2 la, tunggu pak nya bg green light...;(

    ReplyDelete
  20. betul tu..nanti tak yah nak berasa asak..saya pun dh siap tempah baju kurung...

    ReplyDelete
  21. PC pulak pakaian raya utk mak budak semua dah beli...cuma utk budak belum hbs beli lagi...hehehe...mak yg lebih bergaye kononye...hihihi;p

    ReplyDelete
  22. m3h lum shopping raya lg..biasa m3h shopping last minit..haha

    ReplyDelete
  23. mama nani da belikan kain.. cume belum jahit lagi..
    heee kena siapkan awal2 baru x pening. :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.