Story Mory Cik Lala

Friday, June 21, 2013

Demam lagi...

Danial demam lagi. Setakat bulan 6 ni dah 3 kali dia demam.
Baik kejap pastu demam balik. Susah hati la kalau cam ni.
Entah apa la yang tak kena tu. Petang  ni suhu dia 39.2.
Mula tak tenteram kat opis ni.
Rasa nak balik rumah sekarang jugak.

Setakat ni tak bawak Danial pi klinik lagi.
Ambik darah pun belum
Dok bagi ubat demam yang ada kat rumah
Esok baru nak bawak dia pegi Hospital terus
Harapnya tak apa apa la sikecik tu
Dah la badan tu kurus je
Dah demam ni tinggal tulang je.

13 comments:

  1. Ksiannya..skrg nie musim org sakit lagi2 jerebu nie. Semoga Danial cepat sembuh..Amin

    ReplyDelete
  2. sian danial...klu anak demam...mmg la kita sbg mak ni...susah hati...dah ambil test darah ke??

    ReplyDelete
  3. harap daniel tak teruk ye kak..
    mmg kalo anak2 demam,kita susah hati nak kerja..serba tak kena jadinya..cuaca skrg pon tak menentu ni..

    ReplyDelete
  4. Ya Allah, moga Danial cepat baik... hopefully nothing serious

    ReplyDelete
  5. Buat la detail check up cik ana
    Bimbang jugak
    Takot2 ada tanda sakit lain (nauzubillah la)
    Ini contoh je ek, bukan nak menakutkan, anak makcik sy dulu pon kerap demam..cek2 ada masalah jantong.
    Harap takde la pd danial. Mmg risau kan bab anak2 sakit

    ReplyDelete
  6. harap skrg nih Danial dah sihat la yer...;)

    ReplyDelete
  7. siannyer dier moga cepat kebah yer !

    ReplyDelete
  8. mgkn sbb jerebu kot kak..tu yg jadi blk demam tu..deqla pun start gatai2 idong dah ni...

    ReplyDelete
  9. musim jerebu mmg cmtulah kan..ank m3h yg kecik tu pun demam..

    ReplyDelete
  10. Kesian Danial, moga cepat sembuh ye..

    ReplyDelete
  11. Bahaya tu tinggi sangat suhunya..

    ReplyDelete
  12. tinggi suhu badan daniel tu...semoga cpeat sihat ye...amik syrup paracetamol setiap 6 jam secara regular ye...insyaAllah cepat kebah demam:) jgn lupe minum air masak byk ye...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.