Story Mory Cik Lala

Thursday, May 29, 2014

Steamboat in the house


Puas hati dapat makan steamboat buatan sendiri. Kalau nak makan kat luar kan mahal. Ni buat je ala kadar apa yang ada. First trial sebenarnya. Balik keje tadi terus pi giant cari bahan. Bersemangat nak buat steamboat ni lepas tengok kat fb Norahnani Ismail. Dia yang ajar cam mana nak buat steamboat ni.  Thanks ye Nani kongsi resepi yang sedap tu.

https://m.facebook.com/profile.php?id=100002109979325

(Saya tengok link kat atas tu la yang menyebabkan saya teringin nak makan steamboat)

7 comments:

  1. acik sebenarnya dah tua macam ni pun belum pernah makan stemboat..nanti bila ibulala dah bagi link acik pun nak cuba jugak la buat sendiri

    ReplyDelete
  2. Weeeee...nak sikit!!! nanti dapur dah elok naik try buat jugak la.. kalau kat luar mahal..hehehe =D

    ReplyDelete
  3. Kak nti share resipi kak...nk jugak

    ReplyDelete
  4. memang puas ati buat sendiri cik ana
    kt kedai sorang jek dh berapa, kat red work, RM30 dewasa RM20 kekanak

    ReplyDelete
  5. betul tu kak. snng buat home made je.
    kami laki binik pon kalau nk makan yong taufu.. beli aje bahan pastu kuah rojak..
    campak bijan sikit. sndiri bikin.

    nak buat kuah mcm lambat aje.hahaha
    lagipon berdua je kan makan.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.