Story Mory Cik Lala

Wednesday, May 14, 2014

Kencing manis


Sedih la bila en hubby kena kencing manis. Umo baru nak masuk 40. Muda muda dah kena macam macam penyakit. 

En hubby masih lagi kat hospital. Semalam kan cuti. Dapat la jengah dia kat hospital tu. Susah bila dia warded kat hkl tu. Jauh nak pegi melawat. Dengan parking yang tak ada. Kalau pegi sana pukul 3 atau 4 dah kena balik. Tak berani nak balik lambat. Maklum la kl kan. Macam macam jenis manusia ada. Tapi nak buat macam mana dah hospital selayang tak nak terima.

Pagi tadi en hubby kata reding gula dia dalam 8 hingga 9. Okey la tu. Mungkin ambik masa nak turun. Pelan pelan kita tunggu bila en hubby boleh discaj.

Note :

Memang keturunan dia ramai yang ada kencing manis. Mak dia dan pakcik makcik dia semuanya ada kencing manis. Tapi depa kena kencing manis tu umo dah 50an. Lepas ni anak anak pun kena start jaga. Mohon dijauhkan la dari penyakit merbahaya camni.

3 comments:

  1. ujian tuk ana sekeluarga....skang ni dah mmg biasa muda2 dah berpenyakit...moga bacaan turun lagi..

    ReplyDelete
  2. itu dugaan kan kak, sejarah family dia ada yg sakit kencing manis ke?
    tp itulah naper hospital selayang takmo amik kes suami akak ek... zalim tul lah... jauh kt kl nun... dana nih yg 3minggu sekali pg hkl time mil kene kemo pun selalu tak lalu... kuar lwt mmg sampai umah pas magrib lah...

    ReplyDelete
  3. betul. ni penyakit keturanan juga..tp kita kena jaga jgk makn minum

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.