Story Mory Cik Lala

Monday, August 11, 2014

Clearkan apa yang patut


Pinggan mangkuk ni saya nak bagi kat orang. Banyak sangat pinggan mangkuk kat rumah sampai tak guna. Zaman sekarang kalau kenduri kendara sume pakai katering. Kalau buat makan makan pun pakai pinggan kertas je. So tak perlu nak simpan pinggan mangkuk banyak banyak kan. Kebanyakkan pinggan mangkuk tu dapat free beli sabun la ubat gigi la dan yang sewaktu dengannya.



Sape tau kat mana ada jual pinggan yang bunga macam ni. Set pinggan ni adalah set yang saya suka. Dari zaman sekolah dulu kalau buat makan makan kawan sekolah mesti guna set pinggan ni sebab ianya cantik. Ni yang ada pun tak cukup set. Ada yang dah hilang masa kat kampung hari tu sebelum dibawa ke sini. Sayangkan. Rasanya umo set ni dalam 30 tahun jugak dah.


Tarra. Tak banyak dah yang tinggal. Pinggan yang coklat tu nak agihkan untuk sepupu separuh. Menyemak kabinet la kalau banyak sangat.


Antara pinggan pinggan yang free. Ambik la sape yang nak. Semalam saya bagi sume pinggan pinggan ni kat adik ipar saya sebab dorang baru kawin.

15 comments:

  1. banyaknya koleksi akak.. farah ada 2-2 set jer kak..=D

    ReplyDelete
  2. untung sapa dapat pinggan mangkuk free..ehhe

    ReplyDelete
  3. Kak ana banyak yer set pinggan...tp julia minat set pinggan warna putih...tengah kumpul koleksi mcm2 bentuk...ntahlah suka warna putih sebab nak verangan stiap kali mkn kt hotel hahhahahha :P

    ReplyDelete
  4. akak pun rasa nak mengomeh pinggan2 lama ni :)

    ReplyDelete
  5. tu la kat rumah pun byk jg ...
    klu sedara dtg ramai2 br guna ....
    kite pun byk yg beli sabun tu dpt

    ReplyDelete
  6. ibu lala boleh join group FB #freemarket .,mereka akan anjurkan market untuk orang let go barang secara free kepada orang yg kurang berkemampuan...:-)

    ReplyDelete
  7. dana nak lah kak..... mangkuk beso2 tuh.... kt umah mmg kurang... kalu dkt mmg udah dana amik tau

    ReplyDelete
  8. eeeeeh akak duk kl kt mana? dana kl jugak...

    ReplyDelete
  9. Betul IL mmg menyemakkan kabinet aje ....bukan pakai selalu pun...tp tulah bila tiba hari Raya ni....gunalah jugak bila jiran setaman ke adik beradik nak datang....
    Mcm okje ni dahlah rumah sekangkamg kera....nak simpan pun tak tau kat mana!

    ReplyDelete
  10. Banyaknya kak..
    Kalo org lama2 dlu mmg byk la koleksi pinggan ni..siap bertanda..dulu2 kan klo knduri mmg pkai pinggan kaca.. skarang je pakai y polistrin..klo x pom pinggan plastik tu...

    Kak.. nnti lya bg contact no y buat shawl tu ye.. lya buka fb kot hp ni mmg lmbt loading nk inbox..

    ReplyDelete
  11. boleh di buat garage sale ni...:-)

    ReplyDelete
  12. byknye pinggan kak :) :)

    p/s: akak leh whatsapp 0179656087 utk shawl tu

    ReplyDelete
  13. LAMA TAK BUKAK BLOG... AWAT TAK CAKAP.. LEH DATANG UMAH SERBU

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.