Story Mory Cik Lala

Wednesday, November 5, 2014

Parking punya cerita


Sejak dah tak boleh parking kat depan stesen komuter batu caves saya susah nak pi keja. Hari ni hari pertama saya parking kat dalam kawasan kuil yang dalam gambar tu. Pagi tadi yang saya nampak semuanya kete kete pemilik india. Mungkin jugak kete kete cikgu sekolah tamil kat situ atau mungkin jugak kete pengguna pengguna komuter. Anjing berkeliaran kat area situ sampai takut saya nak jalan dibuatnya. Nak pulak ada anjing yang dok perati time kita berjalan tu.

Jauh disudut hati saya berharap ada jugak melayu yang parking kat situ. Tak lah saya sorang sorang saja. Tak sabar nak balik petang ni. Nak tengok ada melayu lain tak yang parking kat situ selain saya. Kalau ada jugak yang lain baru lah lega rasa hati.

14 comments:

  1. seriau jugak kalau kawasan bnyk anjing.
    walaupun dia x kacau kita perasaan takut still ada.

    ReplyDelete
  2. Masalah parking dimana-mana pun ada kan Ana.
    Kereta dah semakin banyak tapi tempat parking makin kurang inilah jadinya.

    ReplyDelete
  3. susah la kan.
    smga dipermudahkan buat lala nanti

    ReplyDelete
  4. Bab sorang-sorang Melayu parking kat situ, saya tak berapa kisah sangat. Tapi kalau bab anjing berkeliaran tu, saya ada risau sikit. Nak lari kalau kena kejar bukannya senang. Barang penuh kat tangan. Balik kerja macam balik membeli belah ^_^

    ReplyDelete
  5. situ mmg jem ... tambah musim perayaan diorg .... mls nk pi melawat mak klu time tu hehehhe

    ReplyDelete
  6. huhu.. mcm susah jugak kan kak..
    moga2 ada la jugak org melayu kita kat situ

    ReplyDelete
  7. sian jugak ni.. mudah2an semuanyer ok yer

    ReplyDelete
  8. Risau kan bila keadaan sekeliling gitu..
    Kena lebih berhati2 sentiasa.

    ReplyDelete
  9. Nak sampai ke Dataran Lang ni berpeluh jugak la.. sebab jauh.. tapi semangat punya pasal tak pe..hehee

    ReplyDelete
  10. Alamak sorri sis, salah parking komen.. tula bila bukak blog lain sekali..heheee :)

    ReplyDelete
  11. susah ek nak parking kat lrt sana
    macamana ok ke parking situ, saya dah lama tak ke area gombak tak leh bayang dah cemana sana

    ReplyDelete
  12. Kalau ada anjing tu yg ngeri skt tu.

    ReplyDelete
  13. Kalau ada anjing tu yg ngeri skt tu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.