Story Mory Cik Lala

Tuesday, October 7, 2014

Kek Leleh home made


Nak makan kek leleh ni dari minggu lepas lagi. Tapi disebabkan minggu lepas tiap tiap petang hujan makanya tak sempat nak singgah bakeri beli krim cheese.

Hari Ahad petang raya tu terjah NSK selayang semata mata nak cari krim cheese pun tak de jugak. Singgah giant bintang selayang pun tak de jugak. Akhirnya singgah giant Batu Caves ada krim cheese tapi yang saiz besar. Nak pakai saiz kecik aje. So tak jadi beli sebab besar sangat.

Semalam pagi pagi gigih pegi bakeri. Nasib bakeri dah buka. Dapat la buat kek leleh ni. Nak senang beli je kek tu. Pastu buat topping sendiri. Sedap.

Note :

Ada yang cuti lagi ke. Syoknya cuti. Terpaksa datang keje walaupun mood masih nak cuti kan. Nak ambik cuti pun cuti dah takde. Simpan untuk perkara yang lebih perlu kan.

16 comments:

  1. adakah itu roti bakar kak??? kelihatan imej macam tu...

    ReplyDelete
  2. Membaking masa cuti rasa lebih santai dan tenang Ana
    Anak-anak pun suka

    Selamat Hari Raya Aidiladha dari kakak.

    ReplyDelete
  3. Kek leleh ni saya pun meleleh juga bila menengoknya. Memang favorite. Walaupun senang je nak buat dengan kek ready made, tetap malas gak. Nasib badanlah....

    ReplyDelete
  4. mmg sedap la.. puas hati wak sendiri
    lya dh start kerja kelmrin.. tp arini ct lak..sbb demam panas.. huhu

    ** kak..y pic sebelah2 ti lya guna sofware photoscape.. ambik "combine"

    ReplyDelete
  5. msti sedap n puas hati sbb buat sndiri kan

    ReplyDelete
  6. rajinnya ana.... akak dh start keje semalam lg... :)

    ReplyDelete
  7. Kak lala ni rajin la memasak...ish sedap yer kek leleh ni sis...aummmmmmmm

    ReplyDelete
  8. Memang tengok pun dah leleh air lior...

    ReplyDelete
  9. rajin akak membaking yer.. nampak sedap la..=D

    ReplyDelete
  10. wei sempat lagi membaking tu.. nampak sedap

    ReplyDelete
  11. lama dah tak buat benda yg berasaskan cheese IL.....Okje ni kalau makan cheese banyak banyak kang pening pulak

    ReplyDelete
  12. ohhh pakai kek yg ready made je ke?
    senang je ekkk...nk terai lahhh...tak leh tahan nengok cheese yg leleh2 tu

    ReplyDelete
  13. cis leley ne mmg fav sy....uwaaaaaaaaaaaaa

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.