Story Mory Cik Lala

Wednesday, October 31, 2012

Minyak Sahara a.k.a Minyak Kapur Barus

Cuba teka  minyak apa ni
sape pernah guna




Minyak ni namanya Minyak Sahara
yang gambo atas sekali tu keluaran HPA
tapi sekarang ni dah tak de stok
memang dah lama sangat tak de stok

yang gambo cap kapak tu Minyak Fatihah
ai rasa minyak ni minyak yang same
cuma nama je lain lain
ai suka guna minyak ni kalau rasa rasa pening
minyak ni kalau kita pakai akan rasa berangin
dan bau pun sedap
but depends pada orang la
ada yang suka baunya
ada yang kata bau kapur barus

yang cap kapak tu mintak brother kat opis ai belikan
memang susah sangat nak cari minyak ni
brother tu pun beli kat kampung dia kat Kelantan

kalau pening pening guna minyak ni
alhamdulillah..lega la jugak
sebab tu ai sentiasa spare minyak ni
kat opis dan kat rumah

9 comments:

  1. Ada gambar kapak juga tapi bukan minyak kapak yg selaly kakak guna warna hijau.

    Tak pernah gunalah kakak minyak ini. Macam baguslah..

    ReplyDelete
  2. Kakcik tak pernah jumpa minyak ni. :)

    ReplyDelete
  3. tak pernah tengok pun minyak2 nih

    ReplyDelete
  4. tak pernah tengok lagiler ... nampak cam mujarabjer.. a
    akakni kalau beli barang memang suka tengok packaging dia....

    ReplyDelete
  5. best plak tengok minyak2 angin tu... mesti sedap je bau dia.. skrg ni dah kena prepare pasal minyak2 angin.. kang nak dok dlm pantang senang nak sapu minyak.. ehehehehe.. :)

    ReplyDelete
  6. Salam Kenal Sis..

    First time saya dengar minyak ni..nanti boleh cuba.

    Blog Mummy
    Style Me Gorgeous by Qashmere

    ReplyDelete
  7. tak penah jumpa pun...ni 1st time tengok...

    ReplyDelete
  8. minyak kapur barus tu guna utk ape ek?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.