Story Mory Cik Lala

Friday, August 3, 2012

Tuko duit raya time

Korang dah tuko duit raya ke
ari isnin lepas
ai pegi bank konon konon
nak tuko duit sekolah anak
sekali dari luar
nampak orang beratur panjang
masuk dalam bank tu
tanya la kenapa orang beratur panjang
sekali jaga tu kata orang tuko duit raya

mak aiii....
aii dah la tak de duti time tu
ingat lambat lagi nak tuko duit raya
rupa rupanya dah boleh tuko
duit 20 dengan 50 siap da habis
nak tak  nak
ai pun beratur la jugak
tuko duit yang tak seberapa tu
sib baik la jugak time tu
bawak duit nak simpan dalam Tabung Haji kononnye
tapi yang tak puas hatinye
dapat sampul duit raya
satu peket je
padahal kat orang sebelum ai tu
dia bagi dua peket
hampeh betul la bank ni
kedekut...
bagi la banyak sikit
ingat nak kasi duit raya
kat sepuluh orang budak budak je ke
kalau tak mampu nak bagi
len kali  baik tak payah bagi

note : sape sape yang ada sampul lebih tu pos pos la kat ai sikit ye..

9 comments:

  1. Kakak bernasib baik sebab bank company kakak kerja biasa bagi banyak dan staff pula hanya kakak sorang je Islam - biasa memang kakak agih pada saudara-mara kakak.

    ReplyDelete
  2. kita pun lum tukar lagi duit raya..selalu minta member tolong tukarkan sbb ada sedara dia keja bank..so senang la sikit..he he he

    Salam kenal gak!!

    ReplyDelete
  3. Eeee sukanya budak-budak kecik dengar..

    ReplyDelete
  4. kita pun tak tukar2 lagi duit..sampul raya pun tak byk dapat..

    ReplyDelete
  5. saya pon belom tukar duit raya lagi.. tapi hal tu semua hubby yang uruskan.. hehehe

    dapat duit baru tak?? :)

    ReplyDelete
  6. Kakcik belum tukar duit lagi tapi sampul tapi sampul ada banyak. Nak ke? :)

    ReplyDelete
  7. betul tu selalu tukar beribu2 pun dapat ciput.. emm ibu2 tu kumpul tukar ramai2. heheh

    ReplyDelete
  8. sis zie pun amik kat sini
    http://zachoes.blogspot.com/2011/08/resepi-biskut-semperit-susu-pekat-manis.html

    selama mencuba:-)

    ReplyDelete
  9. saya lum tukar pun lg duit ni.. harap2 ada la..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.