Story Mory Cik Lala

Monday, August 6, 2012

Dah start buat biskut raya

Semalam ai dah start buat biskut raya
dapat la buat 2 jenis
ingat nak buat berterusan sume biskut
alih alih tengahari tu cik abang ajak
pegi KLCC pulak
hurmmm sabo jelah
orang tengah syok buat biskut raya nih
dia ajak pi jalan  pulak

Tengoklah gambar kat bawah tu ha
sikecik tu sibok nak tolong
dapat letak ceri pun jadilah
mula mula tu cik nabila tolong kacau adunan
tapi berterabur atas meja
ai pun naik hot tak kasik dia tolong

masa mula mula buat biskut tu
anak anak sume berkumpul kat tepi meja
ada yang nak tolong
ada jugak yang nak ambik bau
hish...
macam macam peel anak anak nih
elok elok pose tak tinggal
kang disebabkan biskut raya ni
ada pulak yang batal pose

sebenarnye ai pun sama
tak sabo nak rasa biskut raya
yang ai buat ni
ntah apa la rasanya


muka masam sebab baru lepas mengamuk

Yang sibaju merah tu adalah kawan zafran.
Datang main kat rumah pagi tu
bila kitaorang pi jalan dia pun nak ikut sekali.

10 comments:

  1. YM pun dah start buat biskut Raya...:)

    ReplyDelete
  2. hihii semua xcited nak tlg buat :-)

    ReplyDelete
  3. Wah.. semanagat buat kuih raya..
    selamat buat kuih raya & selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  4. wangi je malam-malam and pagi2 buta bau biskot raya yang dibuat oleh golongan ibu2 makcik2 wakakakaka aku sedut bau je la dari jiran keliling

    ReplyDelete
  5. salam kenal. tgk kat profile akak org sri gombak?
    semangat raya tu.. sy xde mood nak wat kuih raya lg.

    ReplyDelete
  6. ada pembantu kecil hihihi...rajin buat wani tunjuk jer kuikuikui...salam kenal jg dr wani :)

    ReplyDelete
  7. Baguslah! Rajin buat sndirik.

    Saya rajin gak...

    Rajin order! ^___^

    ReplyDelete
  8. xbuat apa pun lagi....setakat ni tempah kat kwn2 kuih raya..heehee

    ReplyDelete
  9. hih rajinnya si bujang membantu... sy buat malam.. panas2 leh rasa terus.. hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.