Story Mory Cik Lala

Tuesday, August 14, 2012

Doa untuk anak degil



Ai selalu cakap dengan anak anak ai
"korang  ni memekak je lah kat rumah"
padahal anak 3 je pun
boleh ke cakap camtu kat anak anak
hilang tahap kesabaran tau
mana tak nye..bergaduh la, main la
bingit telinga dibuatnya
ada tak u oll yang experience macam ni
macam mana u olls handle kalau anak anak
buat bising
pastu kalau kita tegur
deme menjawap balik
bukannye deme takut pun kena  marah
aduhai la anak anak

1 comment:

  1. nak share pengalaman sikit. i ada 3 orang anak buah lelaki yg mmg tengah lasak.5-8 tahun. kalau diorg diorg buat bising sangat we all selalu ajak diorg main game. Nak tahu game apa tak? game kunci mulut.
    dalam tempoh game tu sorang pun tak boleh bukak mulut. siapa bercakap dia kalah. Jadi bolehlah diorang senyap sekejab. macam tu je lah cara kami nak bagi diorg diam sekejab.hehehehe.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.