Story Mory Cik Lala

Thursday, March 19, 2015

Alhamdulillah


Ni la berita yang ditunggu tunggu bila masuk tahun baru. Alhamdulillah merasa jugak akhirnya. Walaupun dapat tak sebanyak company lain tapi bersyukur lah dengan apa yang ada. Jangan biasakan diri dengan perasaan dengki dan tamak ye kawan kawan (pesanan untuk diri sendiri sebenarnya).

Pagi ni lambat masuk keje sebab Danial demam. Dah lama dia tak demam. Semalam cek suhu dia tuu dia 39.2. Terus masuk ubat montot. Tu pun ubat since december 2013. Malam tadi jugak pi klinik mintak ubat montot yang baru dan syrup pcm baru. Nasib la kat rumah sentiasa spare ubat demam. Setiap 3 bulan wajib ambik ubat demam yang baru manakala ubat yang lama dibuang. Itu pun kalau ubat tu dah dibuka. Tapi kalau ubat tu belum dibuka ianya masih boleh digunakan sehingga 6 bulan.

Psst :
 
Duit bonus tu dah selamat ai transfer ke tabung haji. Tak payah gelap gelap mata nampak banyak rm dalam akaun tu. Dah la menyimpan pun setahun sekali je. Kalau tak de bonus tak de la menyimpan. Expenses negatif lagi ada la. Zaman sekarang kan. Duit macam air.

10 comments:

  1. Alhamdulillah.. rezeki diawal tahun ye.. sama lah macam akak.. selalu transfer ke tabung haji terus.. :)

    ReplyDelete
  2. Weeee bestnya dapat bonus.. hehehe.. bagus2 simpan tabung haji lagi baik dari shopping kan.. btw semoga danial cepat sembuh yer.=D

    ReplyDelete
  3. Wow bestnya dapat bonus...tahniah ye IL .....Betul tu toksah nak tamak haloba, rezeki org lain, rezeki dia, kita bersyukur jerlah dgn bonus yg ada. Adalah jugak dpd mak yg tak de ni hihi....
    Eh? Takkanlah tak mo enjoy sikit pun.....habis ditransfer semuanya

    ReplyDelete
  4. gambo tak nampak kak... wah tahniah kak.. ada gak kawan yg keje punb update bonus di fb..

    ReplyDelete
  5. Alhamdulillah buat simpanan untuk ke tahan suci. Semoga di mudahkan akak.

    ReplyDelete
  6. syukur... menyimpan utk hari tua n utk anak2

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah rezeki..wah..bgus2...menabung dlm tabung haji..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.