Story Mory Cik Lala

Wednesday, March 25, 2015

Bila si 'dia' merajuk


Kete saya tu dah merajuk. Baru je tukar kipas ekon bulan january yang lepas. Kosnya RM850. Hari ahad baru ni pulak tukar kipas yang sebelah lagi sebab kete tu tak rasa sejuk pun. Asyik rasa bahang panas je. Anak anak pun dah bising. Kos yang ni pulak RM320. Lepas tukar dua dua kipas tu masih jugak tak rasa sejuk. Saya pegi balik kedai tu. Uncle tu kasi tambah gas. Gas kurang katanya. Melayang lagi RM50. 

Hai la WVK. Ada ada je la awak ni. Lepas ni jangan buat hal lagi tau. Saya tak jadi nak tukar kete baru pun. Pakai la awak tu sampai habis bayor. Lepas ni dah ada gst lagi la harga kete melambung naik. Takde maknanya nak tuko kete.

Sebenarnya memang saya ada plan pun nak tuko kete. Silap cakap depan depan WVK. Kan dah merajuk. Saya plan nak ambik kete yang 8 seaters. Maklum la. Anak anak kan sume dah beso. Bila naik WVK tu dah tak muat. Tapi bila pikir balik cam rugi pulak beli kete besar besar ni. Lagipun ni second car je. Kalau kete kecik senang nak parking. Nak nak pulak yang bawak kete tu kecik kemetot je. Kalau kete beso terasa cam bawak bas pulak.

4 comments:

  1. Ala2...si die tu pndai ek..tau2 je..hehe

    ReplyDelete
  2. ekon kalau rosak mmg costly kak .. ritu mayang dekat 2000 perabis kat kipas le, memacam gak le .. almaklum le kete dah lama pakai mmg gitu le ragamnya

    ReplyDelete
  3. Pening kalau pikir pasal kereta ni kan IL....lebih lagi bab rosak. Tulah ....lain kali jangan cakap depan dia, kan dah merajuk.

    ReplyDelete
  4. tu la kan.jangan silap cakap bab keta ni.mmg merajuk.
    kami pon dh kena kak.

    skali blh keta tu mati tengah jalan. dugaan betul. kebtulan malam. bru lps dgr ceramah uztaz kazim masa tu. mmg cik abe ada sebut pon..

    padahal selama tu dok jb balik utara alhamdulillah. x pernah buat hal..
    sekali..

    lps tu teruih pesan dgn cik abe..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.