Story Mory Cik Lala

Tuesday, February 14, 2012

Tak padan dengan kecik

Tak padan dengan kecik
Budak budak sekarang dah celik IT
Tengok la anak bongsu aku ni
Hari hari musti nak ngadap benda ni
Tengok citer upin ipin la, mr bean la
Yang paling dia suka tengok sekali
ialah tarian singa.

Tengok Mr Bean lah tu.

Ipad memang friendly user.
Mudah untuk digunakan
senang nak on
bukak cover trus on
tak payah nak tunggu
lelama cam laptop
dalam meeting tadi pun tak
habis habis citer pasal ipad nih
Dalam hati aku
"Haii..orang pangkat besar besar
gaji mahal mahal
takkan tak mampu beli ipad kut?"
Senang nak bawak masuk meeting tau.
Macam macam benda boleh
save kat dalam tu.
Tapi ada jugak orang yang
tak suka dengan ipad  nih
tak paham aku kenapa??

Note: aku hanya guna ipad ni untuk
layan fb, blog dan baca berita.
 Lain lain ada la jugak sikit2.
Tapi kalau nak berblog
kat ipad ni
sumpah tak reti
ada sesapa yang sudi
nak ajar saya tak??

3 comments:

  1. Zaman makin moden...
    Merka mmg kna tau benda2ni,
    cuma
    Kita kena pantau je la anak;)

    ReplyDelete
  2. sekarang zaman it kak..
    anak abg sy pun cam tu.. pantang orang pegang hp.. pegang laptop.. sampai adik laki sy kalau ank abg nak tgk upi ipin bile malam.. adik laki sy akan cakap.. upin ngan ipin g masjid.. x de cite.. tergelak sy..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum,

    Pelbagai kemudahan dizaman serba maju ni.
    Bila saya on the move, dah malas galas lappy,
    Bawak iPad2 jek..
    Berblog macam biasa jek rasanya, cuma bila post n3
    Tools dia agak restricted.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.