Story Mory Cik Lala

Thursday, February 9, 2012

Bila kolestrol yang tinggi dah turun semula

Alhamdulillah hasil cek up tadi
menunjukkan yang kolestrol
aku tidak lagi tinggi macam sebelum ni.
Alhamdulillah dah turun ke 5.4.
Walau macam mana pun aku kena
turunkan lagi tahap kolestrol tu
sebab border line untuk kolestrol ni ialah 5.2.
Syukur sesangat dan lega hati ni
walaupun pada mulanya aku tak 
nak pegi buat cek up tu tadi.

Ada jugak berita kurang gembira
berat badan ni dah naik mendadak
banyak pulak tu
patut la bila pakai seluar atau kain
terasa ketat di bahagian pinggang
tadi timbang makk aiii...
berkilo kilo naiknye
nampaknye lepas ni kena la jaga makan
supaya berat tu tak over the limit

Apa nak buat...
makanan kat Malaysia ni sedap sedap belako kan
belasah je lah selagi mampu

Terima kasih kepada Pusat Perubatan Al Islam
yang datang ke opis buat cek up tadi.

3 comments:

  1. Syukurla kan kak, pasni kene maintain je makan tu tau ;)

    ReplyDelete
  2. akak amalkan ape nak turunkan kolestrol.. nak tau boleh?

    ReplyDelete
  3. Kakcik tak ada masalah kolestrol, tapi kakcik ada masalah berat badan! :(

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.