Story Mory Cik Lala

Thursday, January 8, 2015

My Workstation





Jangan tengok kalau sakit mata ye. Tempat saya ni memang la semak. Manjang banyak barang. Tupperware la. File la. Majalah la dan lain lain lagi. Kalau nak resign kena angkut dengan lori. Ha ha ha.

Katanya company nak runtuhkan dinding partition tu. Katanya lepas ni dah tak de partition. Makanya jadi macam open gitu. Okey la jugak tu. Tak la bosan sangat kan. Boleh gak tengok muka kengkawan kalau dah boring buat keje. Dan katanya company kan bagi meja yang kecik sikit dari yang ada ni. Ni sume gara gara nak tambah staff baru. Mana nak letak lagi pun tak tau la. Opis yang ada ni pun dah cukup sesak.

Sebelum kena tukar partition harus lah berkemas kan. Kotak kotak yang kat bawah meja tu adalah untuk kemas barang la nanti. Nak berkemas kemas ni la part yang paling tak suka. Dah la banyak barang. Tupperware aje pun dah satu kotak.

19 comments:

  1. opis kite semua ber cubicle/partition ... tatau plak klu opis gomen lain tak xde ....
    mmg mcm2 mende ade hehehe

    ReplyDelete
  2. amboih kak.... tp paling suke sbb ada bekas sekut atas tuh hehehe.... ala dana nyer meja pun bnyak brg kak.... dh kemas2 makin bnyak... lg lah duk bilik sorang2

    ReplyDelete
  3. mak oih banyaknyer harta karun..saya dah lebih 5 tahun kerja kan..kalo resign, lenggang kangkung je bawak handbag..takde apa nak ditinggalkan kat opis ni selam hari2 berkerja..

    ReplyDelete
  4. hihihi.. masa teman koje dulu.. macam ni gak barang2 teman kat ofis.. kikikiki

    ReplyDelete
  5. Kena beli satu almari khas utk simpan barang tu semu Ana baru tak sakit mata..

    ReplyDelete
  6. Biasalah tu kak. Saya ni pun bawah kaki ni bersusun kotak. Tu tak masuk barang kat dalam drawer, kat cabinet dsbnya. Kalau pindah mmg sah kena angkut ngan lori...heheheee...

    ReplyDelete
  7. sama la..tempat saya ni pun semak dengan kertas dan kotak2

    ReplyDelete
  8. bawah meja pun banyak barang..hihihih

    ReplyDelete
  9. banyak nya barang ... mcm akak lebih suka ada partition mcm ni...ada privacy sikit...

    ReplyDelete
  10. MEJA lya pon bercelaru jugak..
    tp lya lg suka ada partision sbb lg privacy... xdelah open sgt..

    ReplyDelete
  11. Tak pe kak take time untuk kemas.. Nanti susun cantik2 mesti kemas work station akak :)

    ReplyDelete
  12. eh sama lak work station kita.. sejibik hehehe.. selamat bkerja n selamat thn baru

    ReplyDelete
  13. apa kata check kat gugel cemana orang hias meja kerja diorang... jangan terkejut kalau dapat tengok yg luarbiasa punya kreatif...

    ReplyDelete
  14. Lamanya dah tak tengok workstation..maklumlah dah jadi penganggur hihi...bawah meja tu mmg best jadi tempat sleep station IL hihi

    ReplyDelete
  15. ni mesti belum buat 5s ni. kak, workstation kita lebih kurang sama la.

    *aku nampak biskut dalam tupperware kat atas partition tu.

    ReplyDelete
  16. Saya praktikal dulu ada partition camni juga..best ja betangan kerja situ. Sbb mmg cita nk kja opis ada komputer sebijik..hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.