Story Mory Cik Lala

Monday, July 2, 2012

Sukan Tahunan LCKI

Anak bujang ai ni sebenarnya
tak nak pegi acara sukan tahunan sekolahnya
bangun pagi pagi dah mengamuk
tak nak pegi
tapi ai pulak yang bersemangat
nak pegi
jenuh jugak la pujuk dia
dia still tak nak pegi jugak
ai bagi dia mandi
ai pakaikan dia baju
pastu ajak masuk kete
sib baik dia  ikut je
walaupun hati memberontak
mana taknya tak nak pegi
malam tu tido lambat
main punya pasal
bangun pagi bad mood la





raptai

siap selepang hijau lagi
sebab ada dua tadika yang involved
tadika yang satu lagi tu
pakai selepang merah










masuk acara lari atas tempurung
orang depan lari laju
tapi bila turn yang belakang
ada yang tak reti nak selit
jari kat tali tempurung tu
akhirnya kalah
patutnya teacher kena la ajar dulu
sebelum acara bermula

sume budak budak dapat hadiah ni

1 comment:

  1. wah.. siap ada badut lagi... best je acara ni :-)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.