Story Mory Cik Lala

Sunday, August 16, 2015

Nasi ayam o nasi ayam





Dah lama plan nak buat nasi ayam ni tapi terpaksa pospone atas sebab sebab tertentu. Lagi pun open house dah habis. Boleh la try macam macam resepi lepas ni.

Gigih bangun pagi hari ni semata mata nak masak nasi ayam. Prepare untuk sarapan merangkap makan tengah hari sekali. 

Cuma satu nak tanya korang yang pakar masak nasi ayam ni. Ayam goreng yang kilat tu nak bubuh apa ye.

12 comments:

  1. wahhhs edap tu .... suka jugak buat nasi ayam .....
    sempoi tp sedap.....

    sedap tu cocktail lama tak buat ... sbb yg suka cuma kite je ... org lain kurang kat rumah tu ....


    oh ye .... bab shaklee tu ... mai pm ima ... ima bg spesial price....

    ReplyDelete
  2. waaaa spesial nyer... siap ada cocktail lg... best2

    ReplyDelete
  3. Jika tak salah. Biasanya campur madu sikit. Nampak kilatnya nanti masa perap ayam tu.

    ReplyDelete
  4. akak tak pakar der...hehehe..letak madu kut..

    ReplyDelete
  5. Okje pun sampai sudah tak pas buat ayam kilat tu IL hihi.... Selalu goreng tak jadi kilat mcm kat kedai tu lah.... Buh madu kot

    ReplyDelete
  6. Bunda selalu gak masak nasi ayam...tapi cara masak makan anak beranak jer...
    Tak pasti pulak bunda macam mana nak dapatkan ayam goreng yang cantek berkilat..
    Rasanya letak madu kot...bunda pun tak pernah lagi letak madu...

    ReplyDelete
  7. Nasi ayam..my favourite nie..=)

    ReplyDelete
  8. Untuk ayam:
    Masak air hingga mendidih, campurkan chicken stock (sukatan agak2)
    Rendam ayam hingga separuh masak..
    Angkat ayam dan tos kan..
    Nak lagi sedap campur madu sedikit..
    Tunggu sampai ayam agak kering dan kemudian goreng macam biasa..

    Alamak.. masa menaip ni, terasa2 kat tekak ni.. huhuhu..

    ReplyDelete
  9. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete
  10. Assalamu’alaikum, salam sejahtera Tuan / Puan yang IRDI TOUR BANDUNG selalu kami rindukan atas kedatangannya Tuan /Puan ke kota kami di Bandung. Seiiring dengan kesehatan yang baik dan kesejahteraan dan yang selalu dimurahkan rizky nya Amiin…. Irdi Tour Bandung hanya sekedar ingin menginfokan promosi promosi yang tersedia di Irdi, mengenai bercuti di kota kesayangan Tuan / puan yang selalu dikunjungi saat weekend. Irdi Tour Bandung menyediakan Kereta Transportasi selama bercuti di Bandung atau Jakarta. Untuk info info lengkap tentang Irdi mengenai promosi percutian di Bandung bisa lihat blog Irdi :
    http://sewakeretamurahpelancong.blogspot.com/
    JOM JOM ke Bandung bersama Irdi, dijamin Muraaaah dan puas ^_^
    Kepuasan Tuan / Puan adalah kebanggaan Irdi… ;-)
    Dijamin Irdi bagi harga sangat Muraaaah dan pelayanan yang sangat baik..

    Contact Person :
    Mobile Phone : +6281322167717
    WhatsApp : +6281214741600
    +6281220477335
    Facebook : - Irdi Tour Bandung & Irdi Wati

    Jika ada sumur di ladang boleh kita menumpang mandi jika ada waktu yang luang bisa kita berjumpa lagi mohon maaf kalau ada kata kata Irdi yang tidak berkenan.
    Irdi Tour Bandung tunggu yah kedatangan Tuan / Puan ke Bandung..
    Wassalam..wr.wb..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.