Story Mory Cik Lala

Thursday, August 13, 2015

Lepas raya



Tempeyek kacang dhal, kepek pisang, batang buruk dan biskut makmur. 


Stok makanan lepas raya. Tahun ni memang tak beli banyak biskut raya pun apatah lagi nak buat. Beli pun setakat satu dua yang mana anak anak nak makan je. Tu pun dah habis. Lebih baik habis daripada membazirkan.

Tahun ni memang malas betul nak buat biskut. Maklum lah. Sebelum pose lagi dah buat biskut samprit dengan biskut london almond untuk Danial. Bila time nak raya dah takde mood nak buat. Nasib la biskut yang beli hari tu sedap jugak. Lupa pulak nak snap gambar. 

Biskut raya korang banyak lagi ke. Kalau banyak meh la sini sikit.

14 comments:

  1. kita dh habis lama dah...mcm nak buat jer ni cookies..
    makmur tak dpt mkn tahn ni..teringinlah plkk

    ReplyDelete
  2. Rumah kakak ada juga saki-baki
    Tiap hari ada anak-anak mengaji yg tolong makan.

    ReplyDelete
  3. Kira byk lagi la tu...rmh saya tggl bekas je..hehehe...

    ReplyDelete
  4. Tahun ni takde beli pun kuih raya.. open house pun tak buat kat rumah sendiri..

    ReplyDelete
  5. habis jugak dan kak ana... balang pun dah telangkup dalam lemari dah ni... malas gak dah nak wat kukis sekrg ni...

    ReplyDelete
  6. Sedap nampak biskut raya. Saya ada lagi. Tapi dah tak banyak juga. Ada masa makan-makan juga biskut raya.

    ReplyDelete
  7. Sedap nampak biskut raya akak. Nak rasa juga.

    ReplyDelete
  8. Lebih kurang je..hari-hari dok renung tart..makan sikit simpan balik balang..esok tengok lagi..ambik seketul dua, simpan lagi hi hi. Selamat hari raya maaf zahir batin ya..

    ReplyDelete
  9. Biskut raya dah tinggal seredak...yang ada lagi kerepek, rempeyek dan maruku...jenis2 yang ni bolih dikatakan tak raya pun selalu ada jer....untuk kudapan sambil tengok tv....

    ReplyDelete
  10. sama lah..xbeli byk jugak.. lbh byk bli y kerepek2 sbb best dimkn sepanjang zaman.. hehe

    ReplyDelete
  11. wawa suka makan kuih dahlia sebab comel n cantik..hehe

    salam singgah n follow..")

    ReplyDelete
  12. umah dana pun... tp apa motip letak gambar mihun pama tuh?
    udahla lama tak mkn hehehhe

    ReplyDelete
  13. dah tak banyak pon balancenya kak..
    beli jugak 3,4 jenis..tapi anak ramai ni cepat ler abis..
    makan jer keje dorang..

    ReplyDelete
  14. akak x ada langsung biskut raya...hahaha...kacang je ada..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.