Story Mory Cik Lala

Monday, February 23, 2015

Penawar kanser



Lapan surah ini diamalkan dan dibaca untuk memusnahkan sel-sel barah kanser. Jika pesakit dapat membacanya lagi baik. Jika tak terdaya atau kurang baik bacaannya maka boleh minta suami, ayah, ibu atau orang lain membaca untuknya.

Selok-eloknya sebelum memulakan bacaan surah dibawah :

1. Istighfar 10x.
2. Salawat Nabi 10x.
3. Al-Fatihah 1x.

Sediakan sebotol secukupnya air yang bersih lagi suci dan setiap kali habis surah dibaca, ditiupkan kepada air. Pesakit dinasihat minum air bacaan tiap-tiap hari dan sapu/mandi pada anggota yang kena barah kanser. InsyaAllah kerana sakit dan sembuh semua kekuasaanNya.

1. Surah Al Maidah (Ayat 82-91).
2. Surah Al Araf (Ayat 70-81).
3. Surah Ar Ra'd (Ayat 16-28).
4. Surah Al Anbiyaa' (Ayat 38-50).
5. Surah Asy Syu'ara (Ayat 185-227).
6. Surah Az Zummar (Ayat 42-52).
7. Surah Ghafir (Ayat 67-77).
8. Surah Az Zukhruf (Ayat 52-70).

Kepada pembaca tolong sebarkan kepada ahli keluarga dan saudara yang sedang mengidap penyakit kanser. Semoga dengan menolong mereka yang sakit, akan juga mendapat pahala dari bacaannya serta pahala kerana menolong sesama hamba yang benar-benar memerlukan pertolongan dan penyembuhan dari-Nya.

14 comments:

  1. Bagus perkongsian ni kak...saya nak save gambar dari blog akak ni...kena amalkan mkn buah...julia pun jarang mkn buah sejak mkn suplimen..x bagus sgt kan

    ReplyDelete
  2. terima kasih untuk info ana....yg buah Nani/Noni tu buah mengkudu kan...

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah
    tq untuk info best ni..

    ReplyDelete
  4. TQ FOR SHARING KAK..
    kena amalkan surah2 ni..

    ReplyDelete
  5. Ada print senarai surah2 ni ari tu untuk pengasuh Luth.

    ReplyDelete
  6. Nice sharing akak.. bagus info nie..=D

    ReplyDelete
  7. tima kasih akak berkongsi
    smga dpt membantu yg memerlukan.aamiin

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.