Story Mory Cik Lala

Monday, September 16, 2019

Cuti panjang sempena Malaysia Day







 3 minggu berturut turut cuti panjang kan. Aku dan anak anak tak ke mana pun sebab anak sulung nak PT 3. 2 minggu kami mereput kat rumah. Semalam tergerak hati nak bawak anak anak ke Sunway Lagoon ni. Dah lama dorang request nak ke sini. Lagi pun bulan september ni ada 2 orang yang sambut hari jadi. Maka ke Sunway Lagoon ni ibarat hadiah hari jadi untuk mereka.

Kami sampai awal kat sana sekitar pukul 10.30 pagi. Wajib sampai awal. Kalau lambat nanti tak sempat nak main puas puas dalam tu. Anak anak pun dah besar. Depe boleh main sendiri je kat dalam tu. Kita cuma monitor dari jauh je. Pukul6 baru kami keluar dari situ. Tu pun anak anak kata tak puas main lagi dalam tu. Nanti kalau ada rezeki kita datang lagi ye. Kumpul la duit dari sekarang. Memang saya ajar anak anak kalau nak dapatkan sesuatu kena kumpul duit sendiri. Tak de la depe dok harap semuanya mak ayah nak sponsor kan. Baru la dorang akan appreciate kalau sesuatu kehendak tu di beli dengan duit sendiri.

Gambar ni sume dari google tau. Semalam terlupa pulak nak ambik gambar. Tak leh nak ke mana jugak sebab tak de orang nak jaga beg. Korang pulak pi mana cuti lama lama ni?





4 comments:

  1. Seharian pun masih tak puas sebenarnya.. tambah main air.. kalau boleh anak2 nie nak berendam sampai esok.. hehehe..

    ReplyDelete
  2. Nostalgia betul tempat ni bagi Mrs. A zaman muda dulu selalu gaklah pegi sini. Kids je Mrs. A belum pernah bawak depa ke sini. Mesti dah banyak yang berubah compare belasan tahun yang lampau.

    ReplyDelete
  3. i kalau pegi mana2 wajib snap2 gmbr heheh utk kenangan kan
    tapi memang leceh bab kena jaga beg tu..naper tak letak dlm locker/sewa locker jer? baru boleh khusyuk mandi-manda lps setel snap2 gmbr (i biasanya buat gitu) heheh anyway, dh lama gak i tak bwk my kids pegi sunway ni..last sekali pegi masa last few years

    ReplyDelete
  4. bagus jgk cara duduk..didik utk anak menabung..bukan senang nak jadi senang hihih

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.