Story Mory Cik Lala

Tuesday, January 19, 2016

Tv portable baru



Hari tu dah ada tv portable philips yang kecik tu tapi dah rosak. Lepas tu beli yang saiz sederhana. Tapi Danial kata kakak ambik dan tak bagi dia guna. Baru baru ni ayahnya beli tv portable yang saiz besar laptop tu. Senang nak tengok cd. Lagipun boleh usung ke hulu ke hilir.

Danial ni memang suka tengok cd. Kat rumah cd sampai la dalam kete pun tengok cd jugak. Semalam pegi pasar malam pun dia sebuk nak beli cd. Padahal minggu lepas dah beli cd macam macam. Tak larat tau nak tunggu dia pilih cd tu. Punya la lama. Haih la budak ni sorang.

Dengan adanya tv bergerak ni sampai tido pun dia usung tv ni atas katil. Danial Danial.

10 comments:

  1. Cantiklah IL TV portable ni..
    Nampak mudah pun ye..
    Dah jadi milik Danial lah tv ni ye :)

    ReplyDelete
  2. Alamak...terasa outdated sangat sbb tak pernah tau wujudnya portable tv. huhuhuhuu...

    ReplyDelete
  3. Untunglah dia ada personal TV. Takda gangguan nak tengok apa-apa. Macam saya asyiklah bergaduh dengan anak rebut remote control!

    ReplyDelete
  4. Macam-macam kerenah anak-anak. Kena ajar baca buku pula. Nanti dia kurang minat sikit nak tengok cd cerita.

    ReplyDelete
  5. Danial tengok TV, mak tetiba terbekenan pulak kerusi hitam tu IL....hihi...
    Ada rupanya portable TV ek.....senang sangat dah zaman sekarang ni kan

    ReplyDelete
  6. Jgn masuk toilet pun diusung tvnye tu.... Xctly first time kot Cikna TV portable ni,huhuu....;-)

    ReplyDelete
  7. owh! dah ada yer yang besar laptop... memang mudah lah tengok dan usung sana sini...

    ReplyDelete
  8. bagus jgk.. xdelah berebut tv dgn ank2 kan

    ReplyDelete
  9. selamat mlm dear Ibu Lala
    best jugak ada tv bergerak mi kan dpt kemana saja tk lah bertumpu satu tempt je kalau nk tengok tv

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.