Tuesday, November 12, 2019

Mood terlebih rajin




Hari ni mood terlebih rajin. Pagi pagi masak rendang daging hitam resepi mak mertua. Rendang ni mak mertua selalu masak bila time raya puasa je. Maknanya setahun sekali je la dapat makan rendang ni. Yang jadi rajin tu sebab anak bujang yang sulung ni request nak makan. Tu la rajin nak buat.

Yang kuih seri muka tu pulak first trial. Tapi lembek sikit. Resepi dari encik google je. Rasanya boleh tahan. Tapi kuih talam talam ni kalau makan banyak banyak jadi muak kan.

10 comments:

  1. Sedap nampaknya tu...terus teringin nak makan rendang daging..tp teringin yang di masak guna kayu api...eh..kena balik kampung lagi la ni...

    ReplyDelete
  2. Kuih talam tu kalau lembik2 scoop je pakai sudu.. sure sedap kan.. tp mmg betul tak boleh makan bebanyak. sikit2. letak dalam peti ice. sure habis.

    ReplyDelete
  3. Dua dua sedap tu. Kalau terlebih rajin memang teruskan buat. Tak perfect takpe janji ada rasa dan dari air tangan sendiri untuk mereka yang disayangi :)

    ReplyDelete
  4. wahhh memang rajin betul ni kak, seri muka tu sedapnya, dana suka makan tapi tak berani nk buat sendiri

    ReplyDelete
  5. Wow...dua2 fav saya.
    Mmg terlebih rajin ni 👍

    ReplyDelete
  6. Saya suka rendang hitam. Boleh tambah nasi 2 kali

    ReplyDelete
  7. Terliurnya tengok rendang tu.... lama tak masak rendang hahaha... Rendang daging sedap kan.
    Kuih serimuka kalau lembik makan pakai sudu je IL. Apa ada hal hihi

    ReplyDelete
  8. tak pernah wat seri muka jugak...

    ReplyDelete
  9. Sefap makan kuih talam lembik nie.. tak payah kunyah.. hehehe..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi memberi komen dan jangan lupa datang lagi.