Tuesday, December 10, 2019

9.12.2019


Malam tadi dapat benda ni sempena birthday saya.
Thank you en husband for the wonderful birthday present.
Thank you so much. Simpan gambar kat sini untuk memori.

Gigi yang cantik


Image result for gigi yang cantik 

Jeles tengok orang yang ada gigi cantik macam ni. Untung la Allah kurniakan gigi yang cantik. Selalu pesan dengan anak anak supaya rajin rajin gosok gigi dan jaga gigi dengan baik sebab itu adalah anugerah yang paling berharga. Kalau gigi rosak payah pulak nak repair nanti.

Buku sekolah rendah dah settle


No 1 kau. Nasib datang awal. Kalau datang lambat dapat nombor belakang belakang macam semalam.

Untuk anak no 3 settle dah bab beli buku sekolah. Beli baju sekolah belum lagi. Pagi tadi gigih sampai sekolah pukul 8.20 pagi. Padahal kedai buku buka pukul 9.  Malas aku nak tunggu lama lama kalau datang lambat. Dah la panas. Berpeluh ketiak nanti. Tak semua buku yang ada dalam senarai tu aku beli. Beli yang perlu je. Yang tak perlu tolak tepi. Buku kerja pun aku tak beli semua. Bila cikgu mintak baru beli. Kalau beli kadang cikgu tak guna pun.

Yang sekolah menengah nanti depe beli sendiri. Bagi je duit. Pandai pandai la nanti. Beli benda lain pandai. Takkan beli buku tak reti pulak kan.  Minggu depan baru nak cari baju sekolah. Anak dara yang form 4 kata baju dia muat lagi. So tak payah beli. Anak bujang no 2 pulak nak kena tempah seluar sekolah. Seluar tahun lepas macam macam dia komplen.  Besar la. Longgar la. Aku buat pekak je.  Baju putih beli je kat Pasaraya Ekonomi. Kasut sekolah boleh la beli sebab kasut tahun ni dah ketat. Cuma si adik je yang tak perlu beli kasut baru sebab kasut hitam dia baru je beli bulan 10 hari tu. Beg sekolah pulak pakai je beg sekolah yang beli masa kat Ostrolia tahun lepas. Tak sabar nak tunggu dorang habis sekolah. 

 Korang dah shopping barang barang sekolah ke?

Friday, December 6, 2019

Ejen Ali the Movie



Semalam berjaya jugak bawa anak anak pi tengok citer Ejen Ali kat Melawati Mall. Kalau tak asik dok tanya bila nak pi tengok. Semalam hari khamis. Hari biasa pun dah penuh panggung apatah lagi kalau hari hujung minggu. Kalau tengok wayang ni aku lebih suka beli tiket online je. Tak payah beratur panjang. Yang penting senang nak pilih seat belakang belakang. 

Anak anak kata best citer ni. Ada yang kata nak pi tengok lagi. Amboi amboi amboi. Jemu mak ni tau asik teman korang pi tengok wayang je. Korang dah bawak anak anak pi tengok citer Ejen Ali ni ke. 

Saturday, November 30, 2019

Cabut Gigi



Image result for gambar klinik sharifah aminah greenwood
Sumber gambar : Google

 Alamat : Klinik Pergigian Sharifah Aminah Greenwood
 SH-2, Taman Greenwood, Batu Caves, 68100 Batu Caves, Selangor.

Pagi tadi aku cabut gigi kat sini. Aku pilih Doktor Aini memandangkan doktor yang sorang lagi tu adalah lelaki. Pernah jugak aku buat rawatan gigi dengan doktor Kamsiah. Tapi hari ni mungkin Doktor Kamsiah cuti. Doktor Kamsiah ialah paling senior di situ rasanya.

Berdebar debar jugak nak cabut gigi hari ni. Sebab gigi tu dah tinggal tunggul je. Dalam kepala otak dok pikir macam mana la doktor nak cabut gigi ni kalau dah tinggal tunggul je. Perasaan risau dan takut sume ada.

Masuk je bilik rawatan awal awal dah buat pengakuan kat Doktor Aini yang aku ni takut sebenarnya. Doktor kata rileks je. Jangan takut. Doktor cek gigi aku dan doktor cakap gigi yang tunggul tu perlu dicabut. Aku pun setuju. Tapi aku request kat doktor tak nak sakit. Doktor Aini cuma gelak je dan dia kata dia akan cuba sebaik mungkin. Borak punya borak tak lama lepas tu Doktor Aini kata dah siap. Boleh balik. Fuh. Lega ya amat. Pandai Doktor Aini layan patient dia yang penakut macam aku ni. So next time kalau aku ke sini lagi memang aku akan pilih Doktor Aini ni sebab aku suka cara dia buat kerja. Cakap dengan patient dan staff dia pun lemah lembut je. Hilang la sikit rasa takut tu.