Hari ni mood terlebih rajin. Pagi pagi masak rendang daging hitam resepi mak mertua. Rendang ni mak mertua selalu masak bila time raya puasa je. Maknanya setahun sekali je la dapat makan rendang ni. Yang jadi rajin tu sebab anak bujang yang sulung ni request nak makan. Tu la rajin nak buat.
Yang kuih seri muka tu pulak first trial. Tapi lembek sikit. Resepi dari encik google je. Rasanya boleh tahan. Tapi kuih talam talam ni kalau makan banyak banyak jadi muak kan.
Sedap nampaknya tu...terus teringin nak makan rendang daging..tp teringin yang di masak guna kayu api...eh..kena balik kampung lagi la ni...
ReplyDeleteKuih talam tu kalau lembik2 scoop je pakai sudu.. sure sedap kan.. tp mmg betul tak boleh makan bebanyak. sikit2. letak dalam peti ice. sure habis.
ReplyDeleteDua dua sedap tu. Kalau terlebih rajin memang teruskan buat. Tak perfect takpe janji ada rasa dan dari air tangan sendiri untuk mereka yang disayangi :)
ReplyDeletewahhh memang rajin betul ni kak, seri muka tu sedapnya, dana suka makan tapi tak berani nk buat sendiri
ReplyDeletefav serimuka
ReplyDeleteWow...dua2 fav saya.
ReplyDeleteMmg terlebih rajin ni 👍
Saya suka rendang hitam. Boleh tambah nasi 2 kali
ReplyDeleteTerliurnya tengok rendang tu.... lama tak masak rendang hahaha... Rendang daging sedap kan.
ReplyDeleteKuih serimuka kalau lembik makan pakai sudu je IL. Apa ada hal hihi
tak pernah wat seri muka jugak...
ReplyDeleteSefap makan kuih talam lembik nie.. tak payah kunyah.. hehehe..
ReplyDelete