tag:blogger.com,1999:blog-2007341040137777734.post4522493639319226157..comments2024-01-18T16:49:17.104+08:00Comments on Story Mory Cik Lala: Soalan - Cara masak sambalIbu Lalahttp://www.blogger.com/profile/18165313415923070689noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-2007341040137777734.post-60494225924103525792014-02-11T10:06:59.233+08:002014-02-11T10:06:59.233+08:00cili kering ada mcm mcm jenis.
setengah tu dorng ...cili kering ada mcm mcm jenis. <br />setengah tu dorng tgk kalau nk hitam sgt tu kurang pedas, merah sgt tu pedas katanya.<br />so far setakat ni saya beli mmg pedas la. tp xla pedas sgt.. kalau pedas sgt kurangkan kuantiti masa masak tu la.<br /><br />kalau masukkan gula masa menumis tu, nak cepatkan cili & bwang tu garing.<br /><br />kalau mcm sy selalunya, sy rebus cili kering tu dulu, pastu blender dgn air +minyak sikit .smpan dlm bekas. bila nak guna terus cmpur dgn bawang kisar.. <br /><br />lagi satu masa masak pastikan minyak cukup dgn cili yg diletakkan tu. kdng kdng bila minyk x cukup cili td x pecah minyak. <br />so, bila masak sambal pstikan betul betul pecah.. in shaa Allah..QasehnyaRaniahttps://www.blogger.com/profile/14929328307968823247noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2007341040137777734.post-25350020864687815952014-02-10T12:07:06.891+08:002014-02-10T12:07:06.891+08:00kena masak cili tu lama kak ana... sampai naik min...kena masak cili tu lama kak ana... sampai naik minyak... baru le cili tu warna gelap2 sket dan lebih sedap....mayangbakingmadnesshttps://www.blogger.com/profile/05324210537276872894noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2007341040137777734.post-78579710650623786902014-02-10T10:25:46.400+08:002014-02-10T10:25:46.400+08:00sy tumis cili pon mmg siap2 ngan bawang..kaler mer...sy tumis cili pon mmg siap2 ngan bawang..kaler merah jer jadiknya..musykil gak ley jadik kaler kuning...xpasti la kak..<br /><br />kalo nak taw cili tu pedas, permukaan cili tu berkilat..kalo xpedas yang menggerutu sikit..itu pemahaman say la...eyeyouhttps://www.blogger.com/profile/04909817739335884830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2007341040137777734.post-88485837654188031232014-02-10T09:44:03.060+08:002014-02-10T09:44:03.060+08:00x pasti pulak kite cik ana
selalu kite buat sambal...x pasti pulak kite cik ana<br />selalu kite buat sambal mmg merah jek, kita pon biasa blend skali cili ngan bawang tu<br />org kate kalau cili yg licin jek pedas, pilih yg kerinting2 tu kurang pedasDak-eizahttps://www.blogger.com/profile/06369041647556618295noreply@blogger.com