Story Mory Cik Lala

Thursday, April 23, 2015

Hye semua


Lama tak buat entri sebab bizi bizi dan bizi. Keje banyak kat opis manakala staff tak cukup. Dulu ada 4 orang. Sorang dah resign. Dapat jadi manager kut kat tempat baru. Sorang lagi pulak dah sarat menunggu kelahiran cahayamata ke 4. Makanya tinggal lah kami berdua sahaja. Sume keje kami berdua la nak kena handle. Meeting pulak setiap minggu. Macam macam meeting dok ada. Selain meeting banyak lagi adhoc keje nak kena buat.

Boss kata orang baru akan masuk lagi sebulan. Hu hu hu. Cam nak nangis dengar. Ayat boss yang tak boleh blah " u all kena bekerja keras dalam masa sebulan ni sementara orang baru nak masuk". Selama ni pun kami bekerja keras gak boss. Boss je yang senang hati jalan sana sini sedut udara segar.

Biasa la boss. Peduli apa keje banyak ke tak. Yang penting sume keje keje tu staff yang buat. 

Wednesday, April 1, 2015

Lepas satu satu



Lepas ekon dah elok, 2 meter kecik yang kat atas tu pulak rosak. Kos nak repair kat service center lebih kurang rm2000. Bukan kena repair malah kena ganti baru terus. Tunggu punya tunggu dari pukul 2 sampai pukul 4.30 petang tadi masalah tak selesai jugak. Esok kena datang balik. Masalahnya esok saya ada training. Macam mana nak datang.

Tak tau cane benda tu boleh rosak. Servis centre tu kata ni first time berlaku. Adu du. Mulanya meter minyak tu je yang rosak. Bayangkan. Isi minyak rm30 ahad lepas sampai hari ni dok full lagi. Padahal dok ulang alik pi keja dengan hantar danial pi tusyen. Bila matikan kete pun jarum tu tak turun. Now dah effect pulak meter temperature tu. Geram betul.