Story Mory Cik Lala

Friday, May 31, 2013

Makan dan makan




Dua dua menggemukkan. Kalau cam ni bila la nak kurus. Dah la kolestrol pun tak turun turun lagi ni. Result ambik darah hari tu pun tak review lagi. Takut beb.

(Ada makan makan free kat opis hari ni. So lunch time tak payah keluar beli makanan dah. Rehat panjang hari ni. U olls pegi jalan ke mana?)

10th Anniversary




Thank you Allah. Thank you for everything.

Pejam celik pejam celik dah 10 tahun gak aku kawin.
Dah beranak 3 pun. Syukur sangat sangat.

~ Alhamdulillah ~

Wednesday, May 29, 2013

Roti Bakar yang kiut miut

Baru masuk keje hari setelah dua hari bercuti. Jom layan gambar gambar yang cute ni je dulu. Nanti nanti lah citer ye. Idea pun tengah gersang nih.












Tuesday, May 28, 2013

Majlis perkahwinan sepupu di kampung - Taiping












Tarikh Nikah : 25 Mei 2013
Tarikh Sanding : 26 Mei 2013

Selamat Pengantin Baru Syuhada dan Afiq.


Note : Rasa cam nak naik pelamin jugak. Seronok tengok dressing pengantin sekarang. Cantik cantik kan.

Pengantin kecik

Ni pengantin kecik yang sebuk nak berinani jugak.





Majlis perkahwinan adik ipar di KL

Majlis akad nikahnya pada hari Jumaat bersamaan 24 Mei 2013 di Masjid At Taqwa TTDI. Majlis resepsi pulak pada hari Sabtu 25 Mei 2013. Tapi ai dan suami tak dapat nak join sebab hari Jumaat lepas majlis akd nikah tu kitaorang terus gerak balik kampung. Hari ahad ada majlis perkahwinan sepupu pulak. Berturut turut pulak majlis akd nikah dan kenduri kali ni. Tu pun nasib baik sepupu nikah pada malam hari sabtu tu. kalau nikah hari Jumaat jugak tak tau la nak pegi yang mana satu.




  




Tarikh Nikah : 24 Mei 2013
Tarikh Sanding : 25 Mei 2013 (Perempuan)
2 Jun 2013 (Lelaki)
 
Adik ipar yang lelaki tu. Yang bongsu ( no. 5). Lepas ni mak mertua ai dah tak payah nak pening pening lagi nak buat persiapan kenduri ni sebab anaknye sume dah kawin. Yang ni la penutupnya. Mudah mudahan kan. Kenduri belah pihak lelaki pulak pada 2.6.2013 ni. Nanti ai upload gambo ye kalau ada. Maklum la, bizi. Entah sempat ambik gambar ke tidak nanti.

~ Selamat Pengantin Baru Hafiz dan Hanani ~


Thursday, May 23, 2013

Mood nak cuti dah



Mood nak wat keje dah ilang. Tinggal mood nak cuti cuti dan balik kampung je. Balik kampung sebab ada sepupu kawin kat kampung. Minggu depan pulak adik ipar kawin kat sini. So minggu ni je la ambik cuti sebab nak balik Perak. Minggu depan tak cuti dah la sebab dekat je.

Wednesday, May 22, 2013

Terbaik


Terbaik lah gambar ni. Gigih mak dia menganyam tikar tu pastu siap leh baring lagi.
Siap senyum yang tak tahan tu. Cam posing pulak.

My simple lunch

Lunch ni je gara gara teringin nak makan western food kat opis. Tak tahu nak makan pe dah. Jemu la kalau asyik makan nasik je kan. Kalau nak makan bbq ciken ke hapa lebih baik buat kat rumah lagi sedap.

Sosej, mashed potato dengan coleslaw je. Tapi mashed potato dengan coleslaw tu hari ni x sedap sebab kering. Kalau berkuah lagi sedap.

Jom BBQ

Ni lah hasilnya ayam BBQ yang di bakar dengan Pemanggang Ajaib tu. Memang ajaib sungguh. Lebih sedap dari yang dibeli kat kedai tau. Rasa cam nak beli je pemanggang tu lagi satu. Senang, mudah dan cepat. Since hari ahad memang dok mengadap ciken dan lamb BBQ je. tu la sebab pening kepala kut. Sedap sangat sampai kat opis pun leh terbayang bayang tau.


 



Friday, May 17, 2013

Kad Hari ibu

Kad Ucapan Hari Ibu dari Nabila dan Danish.
Kad Nabila tu dia buat sendiri.
Kad Danish pulak apa yang saya tahu dia beli dari cikgu dia. 50 sen you.

Terharu jugak terima kad dari anak anak kan.
Terima kasih kakak dan abang ngah. Sesungguhnya kakak, abang ngah dan adik adalah sangat bermakna dalam hidup ini.







~Saat Kehilangan~


~ Happy weekend ~

Salam kawan kawan. Good morning semua. Seronokkan bila tiba hari Jumaat. Hari yang ditunggu tunggu setiap minggu. Seronok sebab esok boleh lepak kat rumah dengan anak anak. Boleh buat aktiviti sendiri. Nak shopping, nak mengemas rumah dan macam macam lagi. Apa plan u olls cuti 2 hari ni?



Thursday, May 16, 2013