Story Mory Cik Lala

Wednesday, October 31, 2012

Jom terjah BR hari ni..


Minyak Sahara a.k.a Minyak Kapur Barus

Cuba teka  minyak apa ni
sape pernah guna




Minyak ni namanya Minyak Sahara
yang gambo atas sekali tu keluaran HPA
tapi sekarang ni dah tak de stok
memang dah lama sangat tak de stok

yang gambo cap kapak tu Minyak Fatihah
ai rasa minyak ni minyak yang same
cuma nama je lain lain
ai suka guna minyak ni kalau rasa rasa pening
minyak ni kalau kita pakai akan rasa berangin
dan bau pun sedap
but depends pada orang la
ada yang suka baunya
ada yang kata bau kapur barus

yang cap kapak tu mintak brother kat opis ai belikan
memang susah sangat nak cari minyak ni
brother tu pun beli kat kampung dia kat Kelantan

kalau pening pening guna minyak ni
alhamdulillah..lega la jugak
sebab tu ai sentiasa spare minyak ni
kat opis dan kat rumah

Tuesday, October 30, 2012

Sape pernah try ni..

U olls pernah tak try produk jenama Shaklee ni
ai pun baru nak mencuba
orang kata kalau badan rasa letih letih
sesuai minum ESP ni
sebab ia akan menambah tenaga



Yang ni pulak untuk anak anak
harap harap anak anak suke la dengan minuman nih

Monday, October 29, 2012

Musim Durian Crepe la pulak

Melonjak lonjak hati nak makan bende ni
tapi tak tahu nak beli kat mana
sekarang ni memang tengah musim durian crepe nih
adush...betul betul telan air liur dibuatnya

Hari Sabtu lepas jenjalan kat the Garden Midvalley
nampak ada kiosk yg jual bende ni
tapi Cha Ya Nun Alip yang jual
so tak berani nak  beli




Sumber gambar adalah daripada Google

Note : agak agak kan, sedap tak kalau isi durian tu diganti dengan isi inti karipap tu? Ataupun ada idea lain tak selain dari isi durian.

Thursday, October 25, 2012

Mood coti

Mood coti sebenarnye walaupun jasad kat opis
kan best kalau opis bagi half day je
lagipun kat opis ni sumenye melayu
tak de one Malaysia pun

Esok mak ai balik kampung
tak lama pun sampai ahad je
tapi ai sedih pulak bila dapat tau mak nak balik kampung
maklum la dok berkepit je
bila dekat dekat tu bergaduh je
bila mak nak balik kampung tau sedih pulak

Ada ke kawan kawan kat sini yang buat korban
Selamat berkorban lah ye
Doakan mak ai selamat balik kampung
dan selamat balik ke sini

kepada kawan kawan yang balik kampung tu
berhati hati di jalan raya
selamat balik kampung
drive safely tau
dan jangan lupa baca doa
moga Allah permudahkan semuanya
Ameen..

Wednesday, October 24, 2012

Tak sedap mulut

Makan ni je lunch hari ni tapi belum jamah pun lagi
tapau dari La Cucur RM9.90 kau
lauknye cume ini, ada la papadom sikit ngan kuah dalca
kalau tak beli makanan kang takut kelaparan pulak

Tuesday, October 23, 2012

Demam owh demam

Dari petang semalam memang rasa dah nak demam
balik keje terus makan ubat demam
pastu ok pulak
sempat ambik anak balik ngaji
dan lepak dengan derang bagai

pagi tadi pun rasa nak demam jugak
tapi takut nak cuti
gagahkan diri la jugak datang opis
berbekalkan semangat waja
tengahari tadi rasa ok pulak
mungkin sebab terkejut kena masuk meeting

petang ni dah rasa nak demam balik
sakit sakit badan
dah telan 2 biji actifast
kepala dah berdenyut nih
mata pun dah kecik menahan panas badan
mungkin lepas setle anak anak mengaji baru dapat
pegi klinik malam ni

Friday, October 19, 2012

SURPRISE GIVEAWAY by FD

 

Jom KLIK SINI

Tarikh Tutup: 27 OCT 2012

UPKAN FOLLOWERS SECARA MENDADAK


 
Jom join segmen ni
Tarikh tutup ialah pada 20 Oktober 2012 
 
Jumlah follower saya buat masa ni ialah
 
Dengan senang hatinye saya nak tag
MamaTisya
Fieda

Tolong tolong


Adohaii
tolonglah saya
kete saya banyak lipas
macam mana nak atasi nih
beritahu en suami pun macam x de response je
ada sape sape yang pernah
mengalami situasi ni tak
tolonggggggg

Thursday, October 18, 2012

Carrot kek owh carrot kek

Sedap carrot kek ni sempena farewell opismate


Dapat jugak akhirnya

Dapat jugak beli Marble Cis kek yang buy 1 free 1 tu
minum petang bersama eskem BR ni
fuh..mabeles sangat


Hobi kumpul getah pemadam la pulak

Sekarang ni musim kumpul pemadam kecik kecik la pulak. Selagi tak beli setiap detik setiap saat dia mintak. Semalam balik keje ai belikan 2 kotak pemadam gambar negara negara bolasepak ni untuk 2 orang ank teruna. Mana boleh beli satu. Kalau beli satu je yang sorang lagi mesti merajuk. Harga sekotak tak mahal pun cuma rm6/- saje. Pastu ai siap belikan derang bekas sorang satu untuk simpan pemadam derang yang 48 keping tu.

Monday, October 15, 2012

Segmen : Follow and win RM50 by Eikyn Grinxs

 
 
Segmen : Follow and win RM50 by Eikyn Grinxs
Tekan Banner Untuk Join
Due 30 Okt 2012

Tag
http://mamatisya.blogspot.com/
http://mayangbakingmadness.blogspot.com/
 
 
Follower Terkini ai ialah 155

Penangan Marble Cis Kek SR


Takleh wat keje jadinya penangan Marble Cis Kek ni
mana tidaknye, buy 1 free 1
sape tak nak weii
kalau share berdua pun bayar sorang separuh je
nak beli tapi sume tempat jauh jauh
tak tau la ada rezeki ke tidak ni
kalau tak sempat beli telan air liur je lah

Hadiah untuk Teacher

Actually Teacher ni tak ajar Zafran pun
Tapi apa apa urusan sekolah Zafran ai selalu berurusan dengan dia
Senang kalau berurusan dengan dia ni
Kalau kita message cepat je dia jawap
Ingat cam dah tak jadi nak pi kenduri beliau ni
sebab pagi tu pagi pagi dah bawak Danial pegi Pusrawi
kat Pusrawi pulak punya la ramai manusia
patient kanak kanak pun ramai
doktornye sorang jew
terpaksa la jugak menunggu giliran
masa sampai kat hospital tu dalam pukul 9.45
setel sume urusan dalam pukul 12.30
pergh..penat jugak la menunggu
dengan tak de airnye kat situ
nasib la Danial tak buang air besar
kalau tak naya jew

balik dari Pusrawi Zafran tanya bila nak pegi kenduri
Lagipun hari tu seharian hujan
Interested sangat dia nak pegi kenduri teacher dia
nasib la mood ayah ok
ai tak tahu tempat kalau nak pegi sendiri
pukul 3 petang jugak la baru kami gerak pi kenduri tu



Sharing is Caring


Jika u all berminat nak dapatkan gift dari Hijabul Azzwaa Boutique bolehlah KLIK SINI    

 

Friday, October 12, 2012

Resepi cis kek yang guna blender pun boleh

Mohon copy paste resepi ye Cendanakasih
sebab nampak resepi ni macam simple.
Kalau rajin malam ni boleh buat sebab
hari tu memang ada beli krim cis
 masa buat kek red velvet.
Tapi malas pulak nak letak toppingnye.
Kalau simpam krim cis lelama pun
akan rosak jugak kalau tak guna
so terpaksa la merajinkan diri.

Lunch hour

Layan gambar je lah ye


Slot Adam Hawa

Anak ai yang sulung tu kan demam
demamnye tak la kuat sangat
tapi kemanjaannye yang lebih
lebih senang nak handle adik adiknye yang demam dari dia
kalau dia demam kena duduk tepi dia
picit kepala la, jelum kepala la dan macam macam lagik

Semalam tengah jelum kepala dia dengan air
layan la citer Adam Hawa jap kat Youtube
dah ramai kater syok
teringin la jugak nak tengok
dah tengok sekali rasa cam nak tengok lagi episod yang seterusnye
fuh..meruntun jiwalah tengok citer tu
lakonan Aaron cam baik baik jew
hurm...

korang tengok tak citer Adam Hawa tu??

Breakfast ni jew...

Aci tak kalau breakfast ni je pagi ni
malas la nak turun ke food court

Thursday, October 11, 2012

Wordless day

Minggu ni sume anak anak pakat demam belaka
start dari adik, abang dan hari ni pulak si kakak
minggu depan si kakak nak exam kat sekolah kebangsaan
nasib baik la exam sekolah agama dah habis
kalau tidak bukan anak yang nangis tak masuk exam
tapi maknye yang nangis
aduhai la anak...


Wednesday, October 10, 2012

Red velvet version cup cake

Hari ni ai cuti
Menjaga dua orang heros yang demam tu
Alhamdulillah demamnye tak la tinggi macam semalam
Sempat jugak la buat red velvet version cupcake
Beli tepung instant je pun kat bakeri
Siap dengan resepi sekali



Tuesday, October 9, 2012

Hero hero yang demam

Intan payung pulak deman
Semalam si adik start demam
Sakit gigi katanya
Hari ni balik sekolah si abang pun dah berjangkit
Aduhai
Cuti pun dah tak banyak ni
Nak carry forward untuk buka sekolah 2013 lagi
Pening pening nak pikir
Tahun ni banyak ambik cuti sebab dari ayah ke anak asyik tak sihat ja
Sebab tu la cuti tinggal sikit

Button reply

Nak tanya kengkawan yang tahu pasal benda nih. Macam mana nak letak button reply kat every comments tu ye. Bukan apa, senang la sikit nak reply every comments yang kengkawan letakkan tu. Harap ada yang sudi membantu ye. Terima kasih.

Terliur jugak


Terliur tengok entry Mama Tisya ni. Jeles tau tengok dapat makan eskem BR free. Hari Sabtu lepas saje pegi jenjalan kat KL Festival City. Tetiba Danial request nak makan eskem ni.


Hasilnye dapat 4 cup eskem BR ni. Habiskan kat situ jugak sebelum perjalanan seterusnya. Sedappp...

Tak tau nak letak mana dah

Semalam encik hubby beli meja ni. Kononnye nak letak printer baru dia kut. Masalahnye ai tak tau nak letak mana dah meja ni sebab sume spaces dah fully occupied. Haru betul. Dah semak kat ruang yang kecik tu dengan macam macam barang. Sungguh tak selesa mata memandang. Kan best kalau ada satu bilik khas yang boleh dijadikan opis encik hubby. Ni sume letak kat tengah tengah dunia tu.




Akhirnya printer yang baru ni diletakkan di atas meja yang sedia ada jugak.

Monday, October 8, 2012

Adik pun hebat jugak la..


Tengok la gaya 2 beradik  ni. Bila orang kata abangnye hebat, si adik pun nak buat la jugak. Nak jugak orang puji dia. Mana aci kan orang puji abang jek.

Segmen Melawat Blog Siri 1



Rasa berminat boleh la klik banner di atas ok??
Syarat-syarat:

  1. Anda mesti follow blog INI dan INI..
  2. Buat entry yang bertajuk seperti diatas, kemudian ambil banner seperti diatas ni di SINI 
  3. Link kan banner tersebut kepada pemilik blog iaitu Scha Azman
  4. Letakkan jumlah follower anda terkini dan target follower anda.
Jumlah follower ai setakat ini ialah 147.
Ai target nak beribu ribu lemon follower ai akan datang.

Selamat bersegmen..

Sudah bertukar

Operasi menukar laptop baru sebab laptop yang ada tu dah hampir 7 tahun.Tapi masih boleh digunakan lagi walaupun tak update. Menurut orang yang jual laptop ni, laptop yang lama tu tak perlu update lagi sebab jangkahayat komputer ni selalunya 5 -6 tahun sahaja. Laptop ni adalah kegunaan encik somi untuk buat kerja-kerja dia. Laptop yang lama tu boleh la ai belasah lepas ni.

Ultrabook jenama Toshiba seberat 1.1kg

Dilengkapi dengan i7. Laju sikit kononnye dari i5.


Accessories yang kena bayar RM20/-. Yang USB hub tu ai suke sebab laptop kat opis ai ni tak cukup usb hub. Pastu pulak usb hubnye berdekatan antara satu sama lain.

Yang ni percuma sebab beli printer laser jet hp.


Percuma petrol yang bernilai RM100 dengan pembelian printer laser jet hp. Jimat duit..

Ai suka ultrabook ni sebab ianya nipis dan ringan. Senang nak usung ke mana mana. Walaupun ni untuk kerja kerja encik somi, tapi ai jugak yang buat sume kerja kerja dia tu. Makna kata, ai jugak la yang guna. 



Saturday, October 6, 2012

Kebimbangan tiada lagi dengan adanya..

Senang nak travel kalau ada charger spare ni. Selalu kalau pegi outstation selalu bateri cepat habis. Nak buat call pun takut. Bateri Ipone ni memang selalu tak tahan. Cepat habis. Sehari kena cas dua tiga kali.